Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
25. 11. 2011,
18.21

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 25. 11. 2011, 18.21

8 let, 5 mesecev

Najhitrejši Hamilton, prvih osem v pol sekunde

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Z 1:13,392 je najhitrejši čas drugega treninga pred nedeljsko VN Brazilije v formuli 1 postavil Lewis Hamilton (McLaren). Prvih osem dirkačev je bilo v razmaku vsega pol sekunde.

Zmagovalec VN Abu Dabija izpred 14 dni Lewis Hamilton (McLaren) je na drugem treningu za VN Brazilije odpeljal dobro desetinko hitreje od dirkačev Red Bulla, Sebastiana Vettla in Marka Webbra, ki sta mu sledila na drugem in tretjem mestu. Razlike pri vrhu so bile zelo majhne, tako je Nico Rosberg (Mercedes) na osmem mestu zaostal manj kot pol sekunde. Dobrih 10 minut do konca je bil za več kot pet minut trening prekinjen, ker je Sergio Perez (Sauber) z okvaro menjalnika obstal na nevernem delu steze.

Fernando Alonso (Ferrari), ki je dopoldne razbil svoj dirkalnik, je bil popoldne na četrtem mestu. Nov vikend razočaranja se obeta tretji najuspešenjši ekipi vseh časov. Williamsova dirkača sta dosegla 17. in 18. čas drugega treninga, za njima so se uvrstili le dirkači treh lani novih ekip. Ni čudno, da pri Williamsu komaj čakajo na naslednjo sezono, ko se vračajo v renaultovim motorjem, s katerimi so zmagovali v 90. letih. Tudi ekipi Renault se bo v soboto ob 17.00 po srednjeevropskem času težko prebiti v prvo deseterico, saj sta Vitalij Petrov in Bruno Senna za najhitrejšim Hamiltonom zaostala sekundo in pol.

"Tukaj smo vsi nekoliko bolj skupaj. Imamo torej majhno priložnost za dober vikend," je na vprašanje, če se lahko borijo s Ferrarijem odgovoril Michael Schumacher (Mercedes), ki bo v nedeljo skušal osvojiti sedem točk več od Rosberga, da bi v skupnem seštevku prehitel svojega ekipnega kolega. Čeprav je bil Lewis Hamilton najhitrejši, meni: "Mislim, da je v ritmu zae dirko Red Bull še vedno hitrejši. Mogoče se motim, a tako ponavadi je. Mogoče bom presenečen. Je pa moj dirkalnik dobro vodljiv tako z malo kot z veliko goriva." Dodaja, da je prva vrsta možna, če ostane suho, medtem ko si Alonso želi deževnih kvalifikacij in dirke. Petkova treninga sta minila v soncu in na suhi stezi, za preostanek konca tedna pa je napovedan dež, tako da se obeta sila zanimiva brazilska VN.

Ne spreglejte