Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
7. 10. 2015,
21.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mercedes Ferrari VN Rusije

Sreda, 7. 10. 2015, 21.16

8 let

Mercedes se boji Sočija, Ferrari previden

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ekipa formule 1 Mercedes se boji, da se bo na nedeljski VN Rusije ponovila zgodba iz Singapurja, ko sta jo premagala tako Ferrari kot Red Bull.

Čeprav je na prejšnji dirki v japonski Suzuki Mercedes svoja dirkalnika spet usmeril v zmagovite tirnice, ga zdaj čaka steza v ruskem Sočiju, ki je podobna singapurski ulični stezi.

''Svetovno prvenstvo še zdaleč ni odločeno, ker me skrbi naslednja dirka v Sočiju, kjer ima steza podoben asfalt kot v Singapurju,'' je za The Times pred Sočijem povedal eden izmed Mercedesovih šefov Niki Lauda.

Medtem ko ima Vettel še možnosti za osvojitev naslova svetovnega prvaka med dirkači (za Hamiltonom zaostaja 59 točk, na voljo pa je še 125 točk), pa je boj za naslov prvaka med konstruktorji praktično že odločen. Mercedes mora v Sočiju osvojiti le tri točke več kot Ferrari in bo ubranil laskavo lovoriko, ki bolj kot slavo prinaša zelo veliko denarja.

Gumarski dobavitelj za moštva formule 1 Pirelli je za VN Rusije izbral supermehko in mehko različico in predvidel, da se bodo dirkači med dirko ustavili ali dvakrat ali pa trikrat. Tako se ne bi smela ponoviti lanska zgodba, ko je Rosberg na gumo medium preklopil v drugem krogu in z njo odpeljal do konca dirke ter za nameček v predzadnjem krogu dirke postavil svoj najboljši čas.

Ferrari dvomi v ponovitev singapurske zgodbe

Supermehka in mehka različica Pirellijevih gum sta bili uporabljeni že na štirih letošnjih dirkah: v Monaku, Kanadi, Avstriji in Singapurju. In kakšni so bili rezultati teh dirk? Medtem ko sta Mercedesova dirkača Hamilton in Rosberg v Kanadi in Avstriji pometla s konkurenco, pa je bila zgodba v Monaku in Singapurju drugačna.

V Monaku je bil Vettel v boju z Mercedesom za zmago prekratek za pet sekund. V Singapurju je Vettel premagal Mercedes. Boljša od nemškega konstruktorja sta bila tudi Red Bullov Ricciardo in še drugi Ferrari z Raikkonenom. Mercedesov Rosberg je obtičal pod stopničkami z zaostankom 24 sekund. Hamilton je svojo zgodbo končal s pokvarjenim dirkalnikom v garaži.

Šef Ferrarijeve ekipe Maurizio Arrivabene je zavrnil namigovanja Nikija Laude, da bi se lahko v Sočiju ponovila singapurska zgodba: ''Mislim, da ne bomo tako močni kot v Singapurju, ker je v Sočiju oprijem gum slab.''

Ne spreglejte