Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
13. 3. 2016,
14.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Michael Schumacher

Nedelja, 13. 3. 2016, 14.39

8 let

Menedžerka razkrila največjo skrivnost Michaela Schumacherja

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Menedžerka Michael Schumacher Sabine Kehm je razkrila, da se je sedemkratni svetovni prvak formule 1 nameraval popolnoma umakniti izpred oči svetovne medijske javnosti.

Sabine Kehm je o Michaelu Schumacherju odkrito spregovorila na srečanju 90 medijskih strokovnjakov ob jezeru Starnberg in razložila, zakaj noče v javnost poslati natančnih informacij o njegovem zdravstvenem stanju.

"Mediji nikoli niso poročali o zasebnem življenju Michaela in Corinne. Ko je bil na primer v Švici, je bilo jasno, da je zasebnik in ne javna osebnost. Nekaj mesecev pred nesrečo mi je Michael v dolgem pogovoru dejal: 'Prihodnje leto me ni treba klicati, ker bom izginil.' Mislim, da so to bile njegove skrivne sanje. Da bo enkrat to storil. Zaradi tega še zmeraj želim zaščititi njegove želje in ne pustim, da bi kaj prišlo v javnost," je svoj molk o zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja opravičila Sabine Kehm.

Michael Schumacher si je hudo poškodoval glavo 29. decembra 2013 na smučanju v Meribelu v Franciji. Ko so ga prepeljali v Grenoble in ga operirali, je pred bolnišnico nastal popoln kaos. Takrat je bila Schumacherjeva menedžerka na dopustu.

''Prijatelji in sorodniki drugih bolnikov so novinarjem ponujali informacije o Michaelu v zameno za denar''

"Novica me je dosegla na način, kot me ponavadi. Nekdo me je poklical in me vprašal, ali lahko potrdim, da se je Michael ponesrečil. Tega nisem mogla potrditi. Bila sem na dopustu, kot veliko ljudi v tistem času. Čez pet minut me je spet poklical novinar in me vprašal, zakaj ne morem potrditi nesreče. Tisto popoldne sem opravila veliko klicev, skušala dobiti informacije in zaščititi Michaela. Zavarovati smo skušali bolnišnico. Novinarje smo morali oddaljiti, ker so oteževali zdravstveno oskrbo."

"Razumem, da se mora poročati in da so ljudje zainteresirani. A verjamem, da bi se moral kot novinar tudi vprašati, kaj in kako bom poročal. Parkirišče pred vhodom v bolnišnico je bilo nabito polno. Ljudi, ki so obiskovali druge paciente, so nagovarjali in jih spraševali, ali so kaj videli. Bilo je kaotično. Prijatelji in sorodniki drugih bolnikov so novinarjem ponujali informacije o Michaelu v zameno za denar. Obiskovalci so zdravnike spraševali tudi, ali bi lahko s svojim telefonom fotografirali Michaela."

Ne spreglejte