Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2019,
17.19

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

speedway Matej Žagar

Četrtek, 1. 8. 2019, 17.19

4 leta, 8 mesecev

VN Poljske

Matej Žagar lovi priključek s prvo osmerico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Matej Žagar | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Olimpijski stadion v Vroclavu bo v soboto ob 19. uri gostil peto preizkušnjo velike nagrade v speedwayu, s katero se bo končala prva polovica sezone. Na ovalu, ki ga imajo v dobrem spominu tudi slovenski navijači, bo nastopil tudi Matej Žagar, ki po štirih letošnjih dirkah lovi priključek s prvo osmerico voznikov.

Trenutno večkratni slovenski državni prvak zaseda deseto mesto, za osmerico, ki si na koncu sezone pribori neposredno uvrstitev v novo priložnost za boj za naslov svetovnega prvaka, pa zaostaja za vsega tri točke. Svoj položaj je izboljšal s precej dobrim nastopom na minuli dirki za VN Švedske, ko je zasedel peto mesto.

Za Slovenca srečno prizorišče

V Vroclav se Žagar sicer vedno z veseljem vrača, saj je na začetku svoje kariere tam osvojil svojo za zdaj edino medaljo v svetovnem prvenstvu. Z bronom na SP za voznike do 21 let je nakazal, da bo treba v prihodnosti še kako računati nanj. Skok na tretjo stopničko pa je v Vroclavu ponovil tudi v svoji prvi redni sezoni SGP.

Žagar pa bo moral v petek prvič v tej sezoni izpustiti trening in kvalifikacije za startni položaj, saj je zadržan zaradi dirke za njegov profesionalni klub Czestochowa.

Na dirko najvišjega ranga brez preizkusa steze

"Tokrat imamo prav v petek dirko v Lublinu in tako je tudi mene doletelo, da bom na dirko najvišjega ranga prišel brez preizkusa steze in možnosti za izbiro startnega mesta," je pred dirko povedal Žagar in še pojasnil: "To me na tem ovalu ne skrbi preveč, saj mi proga po dirkah, ki sem jih imel na njem, precej ustreza in upam, da to ne bo bistveno vplivalo na moj rezultat, sploh pa, da mi bo uspelo še nadgraditi vtis iz Švedske, doseči še več točk in se prvič letos pomeriti v velikem finalu."

Za zdaj nov kvalifikacijski sistem, ko si vozniki glede na najhitrejši čas lahko sami izberejo startno številko, še ni naletel na pozitivne odzive, saj praviloma vozniki, ki so bili najhitrejši na treningu, na dirki niso ponovili podobnega uspeha.

Preberite še:

Matej Žagar
Sportal Matej Žagar do osemnajstega naslova
Speedway DP Ljubljana Matej Žagar
Sportal Žagar peti na VN Švedske
Ne spreglejte