Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
1. 2. 2015,
10.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 2. 2015, 10.07

8 let

Marquez in Pedrosa dobila Hondino igračo za prvenstvo 2015

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Marc Marquez in Dani Pedrosa sta na Baliju motociklističnim navdušencem predstavila MotoGP prototip, s katerim bosta letos letos tekmovala v kraljevskem razredu.

Tovarnška Honda je v pretekli sezoni pobrala vse, kar je bilo mogoče v špici motociklizma: naslov svetovnega prvaka v dirkaški konkurenci (Marc Marquez), konstruktorski in moštveni naslov. To je njen drugi zaporedni trojček in tretji v zadnjih štirih sezonah. Japonski konstruktor nadaljuje svoje uspešno poslovno partnerstvo s španskim Repsolom, s katerim je lani praznoval 20. obletnico sodelovanja v svetovnem motocilističnem prvenstvu. To je tudi najdaljša pogodba med sponzorjem in tovarniškim moštvom v SP v motocilizmu sploh. Ker pa je svoje sponzoriranje povečal tudi Red Bull, bo letošnji Hondin model v MotoGP poleg Repsolovih barv polepljen tudi s prepoznavnim bikom.

Honda bo lahko prav hitro preizkusila svojo novo stvaritev na dveh kolesih, čez tri dni se na stezi v malezijskem Sepangu začenjajo prva letošnja testiranja v MotoGP, ki bodo trajala tri dni.

"Bil je dolg in deloven zimski premor in zdaj res komaj čakam, da začnem sezono! Lepo je, da smo naš nov motor predstavili v Indoneziji, na Baliju, kjer sem prvič. Čudovito je videti vse te navijače in čutiti navdušenje za MotoGP. Jutri potujemo v Malezijo. V zadnjem mesecu sem veliko treniral, da bi se pripravil na ta prva dva testa v Sepangu. Vznemirjen sem, ker sem spet s svojo ekipo inženirjev in da vidim, kako deluje nov motor po testih v Valencii," je ob predstavitvi letošnje Honde povedal Marc Marquez, ki bo letos branil naslov svetovnega prvaka MotoGP. Njegov moštveni kolega Dani Pedrosa pa dodal: "Res je bilo lepo in nekaj drugačnega, da smo imeli predstavitev našega moštva tukaj na Baliju. Nikoli se ne neham čuditi, kako so navijači v tem delu sveta strastni do našega športa. Imel sem dobro zimo, z mešanico počitka in treninga in zdaj sem pripravljen ter zelo motiviran, da se v Sepangu čez nekaj dni vrnem na motor."

Ne spreglejte