Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 8. 2022,
14.50

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Natisni članek

Yamaha Jeremy Seewer Maribor Honda sprejem MXGP Tim Gajser Tim Gajser motokros

Sreda, 17. 8. 2022, 14.50

1 leto, 8 mesecev

Sprejem za Tima Gajserja bo 26. avgusta

Maribor, pripravi se! Navijači Tima Gajserja bodo zatresli mesto.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Tim Gajser sprejem | Takole je bilo v Maribori na sprejemu Tima Gajserja pred tremi leti. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Takole je bilo v Maribori na sprejemu Tima Gajserja pred tremi leti.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Navijači že nestrpno čakajo, da s sprejemom za naslov svetovnega prvaka nagradijo Tima Gajserja. Ker najboljšega motokrosista na svetu ta konec tedna čaka predzadnja dirka prvenstva MXGP, bo sprejem šele naslednji petek, 26. avgusta, v Mariboru.

TIm Gajser svetovni prvak 2022 Finska
Sportal Gajser še nima 26 let, pa je že peti najboljši motokrosist vseh časov

Tim Gajser je preteklo nedeljo potrdil svoj peti naslov svetovnega prvaka v motokrosu. Leta 2015 je bil številka 1 v razredu MX2, v letih 2016, 2019, 2020 in letos pa v elitnem razredu MXGP. S Hondino tovarniško ekipo je lovoriko proslavil po dirki na Finskem, na kateri si je s šestim mestom priboril neulovljive 104 točke prednosti pred Jeremyjem Seewerjem. Z navijači bo praznoval na sprejemu v Mariboru (na Trgu svobode) 26. avgusta ob 18.00. Pred tem bo na novinarski konferenci vtise delil z novinarji. 

Maribor, pripravi se! | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Maribor, pripravi se! Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Za Tima Gajserja sezona še ni končana. V MXGP sta na sporedu še dirki v Franciji (ta konec tedna) in v Turčiji (četrti september), potem ko je bila pred enim mesecem odpovedana VN Omana, ki bi morala biti sredi septembra. Tiga bo zadnji dve dirki lahko odpeljal sproščen, brez pritiska, ki ga je mučil na zadnjih dirkah, ko je poskušal doseči deveto in morebiti tudi deseto zmago v sezoni. To bi bil njegov rekord. Doslej je v eni sezoni največkrat zmagal devetkrat. To je bilo v sezoni 2019, ko je osvojil 782 točk (Seewer mu je na drugem mestu sledil s 580 točkami). To je bila tudi njegova točkovno najuspešnejša sezona. Letos jih je na šestnajstih dirkah osvojil 674. Na voljo jih je še 100, tako da svojega rekorda ne more preseči. Pa saj to tudi ni pomembno, pomembno je, da je njegova zlata tablica!

Pika na i sezoni 2019 je bil veličasten sprejem v Mariboru, ko so hrumele motorne žage kot na dirkah. Zaradi pandemije leta 2020 sprejema ni bilo, zato bodo strastni navijači Tima Gajserja letos to gotovo nadoknadili s še bolj bučno zabavo.

V nedeljo se je Timova rdeča tablica znova pozlatila. Postal je prvak MXGP. | Foto: Honda Racing/ShotbyBavo V nedeljo se je Timova rdeča tablica znova pozlatila. Postal je prvak MXGP. Foto: Honda Racing/ShotbyBavo

TIm Gajser svetovni prvak 2022 Finska
Sportal Nervozni Gajser šesti, a prvenstvo je odločeno: Tim je petič svetovni prvak!
Ne spreglejte