Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 3. 2014,
20.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 29. 3. 2014, 20.14

8 let

Lewis Hamilton: Razmere so bile nemogoče, ampak enake za vse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prevlada Mercedesa se nadaljuje tudi na drugi postaji letošnjega svetovnega prvenstva formule ena. Zaradi vremena so bile razlike majhne, najboljši štartni položaj pa je osvojil Lewis Hamilton.

"Danes je bilo res težko. Še posebej ob koncu kvalifikacij je bilo skoraj nemogoče videti karkoli. V svojem zadnjem krogu sem vozil za Hülkenbergom in nisem videl ničesar. Nisem videl, kje je steza, kje so ovinki, kdaj zavirati. Razmere so bile nemogoče, ampak enake za vse. Sebastian in Nico sta zelo blizu, zato sem še toliko bolj zadovoljen z dosežkom," je bil po osvojenem najboljšem štartnem položaju, že 33. v karieri, vesel Lewis Hamilton, ki v Maleziji še nikoli ni zmagal, je pa trikrat stal na stopničkah.

Povsem drugače je s štirikratnim svetovnim prvakom Sebastianom Vettlom. Nemec bo jutri v Sepangu napadal četrto zmago. V prvem delu sobotnih kvalifikacij se je sicer spet ubadal s tehničnimi težavami na svojem red bullu, a se na koncu le veselil prve štartne vrste. "V prvem delu kvalifikacij mi je seveda nekoliko zrastel utrip, ko se je izkazalo, da imamo težave. Te pa so se rešile, ko smo dirkalnik znova zagnali. Zadovoljen sem s prvo štartno vrsto, s svojim nastopom pa ne, na progi sem pustil ogromno časa, vesel bi bil še enega poskusa, po drugi strani sem prepričan, da bi tudi Lewis, če bi imel še eno priložnost, močno izboljšal svoj čas."

Zmagovalec prve letošnje preizkušnje v Avstraliji Nico Rosberg je s tretjim kvalifikacijskim časom v Maleziji potrdil dobro formo moštva Mercedes. "Na gumah za mokro stezo se dirkalnik ni vedel tako dobro kot prej, še posebej pri zaviranju. To težavo moramo še razrešiti, na splošno pa tretje mesto ni slab dosežek. Bo pa jutrišnja dirka dolga, vreme nam jo lahko pošteno zagode in zgodi se lahko marsikaj."

Tudi za jutri so v Sepangu napovedane nevihte, suha dirka je tako le malo verjetna, povsem mogoče pa so tudi kakšne prestavitve začetka druge dirke sezone, ki naj bi se sicer začela ob 10. uri.

Ne spreglejte