Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
11. 11. 2011,
13.31

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 11. 11. 2011, 13.31

8 let, 5 mesecev

Hirvonen odstopil, Loeb bo osmič prvak!

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Sebastien Loeb (Citroen) bo v nedeljo osmič postal svetovni prvak v reliju. Drugi dan zadnjega relija sezone je namreč odstopil njegov edini tekmec za naslov, Mikko Hirvonen (Ford).

Finec Mikko Hirvonen (Ford) je imel pred sedmo hitrostno preizkušnjo relija Velika Britanija minimalno prednost pred Francozom Sebastienom Loebom (Citroen), nakar je poškodoval svoj dirkalnik, izgubil skoraj štiri minute in nazadoval na 13. mesto. Avtomobil je bil preveč poškodovan, da bi ga lahko do popoldanskega nadaljevanja relija popravili. Četudi se Hirvonen na reli vrne v soboto, nima več realnih možnosti za naslov prvaka, saj bo dobil 20 minut pribitka. "Potrebovali bi čudež. Motor je bil predolgo brez vode in zato je res potreben čudež, da bi še usposobili," so sporočili iz Fordove tovarniške ekipe. Poraz je priznal tudi že Hirvonen, ki je v cilju usodne hitrostne preizkušnje dejal, da je konec njegovih sanj o naslovu.

Loeb je imel pred finalno dirko osem točk prednosti in lahko zdaj previdno odpelje zadnjih 16 "brzincev". "Do konca je relija je še veliko in zato se še ne smatramo za prvake," ostaja previden Loebov sovoznik, Monačan Daniel Elena. Sebastien Loeb je dodal: "Zdaj je situacija manj stresna, a prvenstvo še ni končano. Če pa Mikko res ne bo štartal v soboto, potem pa smo prvaki."

Ne spreglejte