Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 11. 2014,
17.48

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

VN ZDA kvalifikacije

Sobota, 1. 11. 2014, 17.48

5 let, 6 mesecev

Hamilton kraljeval na treningih, v kvalifikacijah pa Rosberg

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Niso Rosberg (Mercedes) bo nedeljsko dirko formule ena za veliko nagrado ZDA začel s prvega mesta. V kvalifikacijah je bil Nemec hitrejši od moštvenega kolega Lewisa Hamiltona.

Čeprav je Hamilton v Austinu kraljeval na vseh treh prostih treningih, je prvi resen preizkus dobil njegov edini tekmec v boju za naslov svetovnega prvaka. Interni dvoboj dirkačev Mercedesa je tokrat dobil Nico Rosberg, ki bo jutrišnjo sedemnajsto dirko letošnjega svetovnega prvenstva formule ena začel s prvega mesta.

Vodilni dirkač prvenstva Hamilton se je moral v soboto sprijazniti z drugim časom kvalifikacij, medtem ko sta drugo štartno vrsto zasedla dirkača Williamsa, Finec Bottas pred brazilskim veteranom Masso.

S petega mesta bo dirko začel Avstralec Daniel Ricciardo, njegov moštveni kolega pri Red Bullu in štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je že v petek izvedel, da bo zaradi menjave motorja v njegovem dirkalniku (že šestega letos, Fia pa dovoljuje le pet motorjev) kaznovan in bo dirko začel iz boksov, zato se v kvalifikacijah ni pretegnil, končal jih je že po prvem delu, v katerem so tokrat zaradi odsotnosti moštev s finančnimi težavami, Marussie in Caterhama, izpadli samo štirje dirkači.

Prvo deseterico zaključujejo Fernando Alonso (Ferrari), Jenson Button (McLaren), Kevin Magnussen (McLaren), Kimi Räikkönen (Ferrari) in Adrian Sutil (Sauber).

Button je po kvalifikacijah zaradi menjave menjalnika dobil pribitek petih štartnih mest, Kvjat zaradi menjave motorja deset. Štartna vrsta je nekoliko spremenjena.

Rosberg, ki za Hamiltonom v prvenstvu dirkačev tri dirke pred koncem sezone zaostaja 17 točk, je tako osvojil deveti "pole position" v sezoni in bo v nedeljo napadel peto zmago. Hamilton je na najvišji stopnički letos stal že devetkrat, zmagal pa je tudi na krstni izvedbi VN ZDA v Austinu leta 2012.

Nedeljska dirka se bo začela ob 21. uri po srednjeevropskem času.

Ne spreglejte