Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
26. 8. 2015,
16.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cal Crutchlow

Sreda, 26. 8. 2015, 16.38

7 let, 12 mesecev

Dva Britanca sta si rešila kariero MotoGP na predvečer Silverstona

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Cal Crutchlow bo tudi v prihodnji sezoni v kraljevskem razredu dirkal s poltovariško Hondo. Njegov rojak Bradley Smith pa je podaljšal partnerstvo s poltovarniško Yamaho.

Cal Crutchlow je s Hondinim zasebnikom, Italijanom Luciom Cecchinellom, podpisal novo enoletno pogodbo – za sezono 2016 – z možnostjo podaljšanja še za leto 2017. Britanec je edini poltovarniški dirkač, ki je v letošnji sezoni na odpeljanih enajstih dirkah stopil na stopničke. To je bilo na tretji dirki v Argentini. Na vseh preostalih dirkah so si zmagovalni oder rezervirali tovarniški dirkači Honde, Yamahe in Ducatija. Crutchlow je tudi edini dirkač, ki je v zadnjih treh sezonah na stopničke stopil s tremi različnimi motorji (leta 2013 z yamaho, 2014 z ducatijem, 2015 pa s hondo).

V prvenstvu 2015 je tudi najboljši Hondin poltovarniški dirkač. Edini preostali Hondin poltovarniški dirkač v MotoGP, prav tako Britanec Scott Redding, letos ni bil konkurenčen Crutchlowu. Cal je na 11 dirkah zbral 74 točk in trenutno zaseda deveto mesto v prvenstvu. Scott pa se je ustavil pri 37 točkah in drži 14. položaj. Crutchlow bo poskušal v drugi polovici sezone izboljšati svoj točkovni izkupiček. V prvem delu je izgubil veliko dragocenih točk. Zabeležil je namreč kar štiri ničle. Zadnjo na zadnji dirki v Brnu.

2017 v lov za tovarniškimi motocikli Honde in Yamahe

Malo pred Crutchlowim pa si je dirkanje v kraljevskem razredu podaljšal tudi njegov rojak Bradley Smith, ki je s svojimi rezultati prepričal poltovarniško Yamaho. Britanec je podpisal novo enoletno pogodbo in bo z Yamaho ostal vsaj do konca prvenstva 2016. Enako velja za Smithovega moštvenega kolega, Španca Pola Espargaroja, ki je novo partnerstvo sklenil v dirkaškem koncu tedna VN Indianapolisa. Smith je trenutno v kraljevskem razredu najboljši poltovarniški voznik in zaseda odlično peto mesto, zbral pa je 106 točk. Pol Espargaro jih ima 81.

Vsi trije – Crutchlow, Smith in Pol Espargaro – bodo za sezono 2017 morda resni kandidati za štiri tovarniške motocikle Honde in Yamahe, saj se vodilni četverici (Lorenzo, Rossi, Marquez, Pedrosa) pogodbe iztečejo po koncu prihodnje sezone.

Ne spreglejte