Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 10. 2024,
21.30

Osveženo pred

2 uri, 33 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Natisni članek

Jaka Peklaj Tim Gajser Tim Gajser Miha Bubnič Jan Pancar motokros

Nedelja, 13. 10. 2024, 21.30

2 uri, 33 minut

DP v motokrosu

Doma ob odsotnosti Gajserja in Pancarja najboljši Bubnič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
pokal narodov Miha Bubnič | Miha Bubnič je bil lani državni prvak in tudi član slovenske reprezentance na pokalu narodov. | Foto Jure Gregorčič/AMZS

Miha Bubnič je bil lani državni prvak in tudi član slovenske reprezentance na pokalu narodov.

Foto: Jure Gregorčič/AMZS

Doma se motokrosistična sezona še ni končala. Predzadnjo dirko je to nedeljo gostil Radizel pri Orehovi vasi, zadnjo bo naslednjo nedeljo Šentvid pri Stični. V najmočnejšem razredu je zmagal Miha Bubnič. Tim Gajser že nekaj let na dirkah državnega prvenstva ne nastopa, Jan Pancar pa samo na posameznih. Ta konec tedna je dirkal na italijanskem in bil drugi, bo pa na štartu zadnje dirke na progi Cukarca.

Na četrti dirki odprtega državnega prvenstva Slovenije v motokrosu na sloviti radizelski progi, ki so jo pripravili člani AMD Orehova vas, je v najmočnejšem razredu MXOpen zmagal Miha Bubnič (My team motocross), v razredu MX2 Žan Oven (AMD Šentvid pri Stični), v razredu MX125 pa Ofir Casey Tzemach, ki vozi za Hraško.

Prireditelji so v pripravo proge vložili veliko truda. V petek zvečer je Štajersko zajelo močno neurje z nalivi, tako da je bila proga še v nedeljo zjutraj zelo razmočena. Zavoljo vremenskih pogojev je bilo na štartu nekaj manj voznikov, zato je organizator združil razrede MX125, MXOpen in MX2. V slednjem je manjkal Jaka Peklaj, ki si je nedavno zlomil ključnico.

Najbolj razburljivo je bilo v razredu MXOpen. Prvo vožnjo je dobil Žan Žaler (TRK Tajfun šport), drugi je bil Bubnič, v drugi vožnji pa sta tekmeca zamenjala mesti. Oba sta na koncu osvojila po 47 točk, a skupne zmage se je veselil Bubnič, saj po pravilniku v primeru enakega števila točk odloča druga vožnja.

Peta in hkrati zadnja dirka odprtega državnega prvenstva Slovenije v motokrosu bo 20. oktobra. Pripravili jo bodo člani AMD Šentvid pri Stični na progi Cukarca v Dolini pod Kalom. Na njej bo nastopil tudi 13. v svetovnem prvenstvu MXGP in drugi v italijanskem prvenstvu MX1 Jan Pancar (TEM JP253 KTM).

Ne spreglejte