Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
1. 9. 2012,
19.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jenson Button Lewis Hamilton McLaren Sauber

Sobota, 1. 9. 2012, 19.12

8 let

Button: Ta "pole" vreden skoraj kot zmaga

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Britanski dirkač Jenson Button je prvi štartni položaj na VN Belgije doživel zelo čustveno. "Vem, da je dirka šele v nedeljo, a ta 'pole' se zdi skoraj toliko vreden kot zmaga."

Jenson Button bo na svoji 50. VN z McLarnom v nedeljo ob 14.00 štartal s prvega štartnega mesta - prvič po VN Monaka 2009. "Tako dolgo sem čakal na ta 'pole position', zato sem kar nekoliko preveč čustven. Zadnjih nekaj nedelj mi je šlo dobro, ob sobotah pa ne. Dobre kvalifikacije po počitnicah so zame res pomembne. Vem, da je dirka šele v nedeljo, a ta 'pole' se zdi skoraj toliko vreden kot zmaga," se je najhitrejšega časa na kvalifikacijah za VN Belgije prešerno veselil prvak iz 2009. Anglež je sezono začel z zmago in dvema prvima štartnima vrstama, nato pa na šestih dirkah v maju, juniju in začetku julija osvojil le sedem točk in bil na kvalifikacijah 4., 10., 12., 10., 9. in na domači VN le 16.

Je šlo pa to soboto toliko slabše njegovemu ekipnemu kolegu Lewisu Hamiltonu. Zmagovalec zadnje dirke (VN Madžarske) je bil z zaostankom osmih desetink le sedmi. Razlog: novo zadnje krilce. "Nastavitve niso bile najboljše in temu je bilo tako zaradi napačnega zadnjega krilca. Bolje bi bilo, da bi obdržali tistega iz Hungaroringa." V duhu pravega timskega igralca je mlajši od britanske dvojice pri McLarnu po kvalifikacijah tvital: "Čestitke Jensonu za prvi 'pole' z McLarnom. Naredil bom vse, da mu pomagam, da osvojiva prvi dve mesti za ekipo. Vse je še možno."

Kvalifikacije presenečenj

Presenečenj na kvalifikacijah v Spaju ni manjkalo. Kamui Kobajaši (Sauber) bo prvič v karieri štartal iz prve vrste. "Res, da je Spa moja najljubša steza, a drugega mesta res nisem pričakoval. Letos smo imeli na kvalifikacijah težave, zato smo jih želeli izboljšati. Očitno nam je uspelo." Sergio Perez je bil v drugem Sauberju peti. Ja, očitno jim je res uspelo. "Za dirko imamo zdaj izjemno priložnost. Sam sem vedno osredotočen predvsem na dirko, ne toliko na kvalifikacije. Če mi uspe priti na stopničke, bi bilo to res nekaj odličnega," je dodal Japonec. Svoje tretje letošnje uvrstitve med tri si želi tudi Mehičan. Po kvalifikacijah je tvital: "Naše najboljše kvalifikacije. V nedeljo gremo na zmago. Hvala vsem za podporo."

To sta bili pozitivni presenečenji, manjkalo ni niti negativnih: dirkača Mercedesa nista bila konkurenčna za deseterico, Sebastian Vettel (Red Bull) pa bo štartal šele z 10. mesta. "S svojim krogom sem bil kar zadovoljen, žal pa nismo dovolj hitri. A v soboto se ne delijo točke, dirka je šele v nedeljo," je strnil svetovni prvak.

Ne spreglejte