Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
30. 8. 2015,
21.10

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Max Verstappen Mick Schumacher formula 3

Nedelja, 30. 8. 2015, 21.10

5 let, 7 mesecev

Bo sin Michaela Schumacherja upošteval poziv najmlajšega dirkača f1?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najmlajši dirkač formule 1, 17-letni Max Verstappen, je sina Michaela Schumacherju, 16-letnega Micka, pozval, naj v prihodnji sezoni prestopi v formulo 3.

Sin sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja Mick je letos debitiral v enosedežnem dirkalniku, v nemški seriji F4. Nemec je takoj navdušil in že v svojem prvem dirkaškem koncu tedna na stezi v Oscherslebnu zmagal. Na Red Bull Ringu v Zeltwegu si je zlomil roko. V belgijskem Spaju in nemškem Lausitzu je bilo petnajsto mesto njegov skrajni domet. Na nemškem Nürburgringu se je trikrat prebil v točkovno cono, najboljši je bil šesti. V zadnjem dirkaškem koncu tedna, na nemški stezi Sachsenring, kjer se vsako leto ustavi tudi karavana MotoGP, je Mick Schumacher postregel s petim in osemnajstim mestom ter enim odstopom.

Na preteklih 18 dirkah je enkrat zmagal (to so bile tudi edine stopničke), sedemkrat pa je osvojil točke. Na prvenstveni lestvici trenutno zaseda 13. mesto, zbral pa je 49 točk. Vodilni Nemec Marvin Dienst, ki je zmagal sedemkrat, jih je zbral 262.

Do konca sezone ga čaka še šest dirk na dveh različnih stezah: v Oscherslebnu (na kateri je dosegel svoj prvenec v F4) in v Hockenheimu (kjer je nekoč v formuli 1 zmagoval njegov oče Michael). Sezona se bo končala 4. oktobra 2015.

Je F3 najboljša rešitev za Micka Schumacherja?

In kdaj bo – če bo – Mick Schumacher dirkal v formuli 1, kjer je njegov oče Michael zrušil vse mogoče rekorde in sedemkrat postal svetovni prvak? Morda ta trenutek ni več daleč. Max Verstappen, ki je le leto dni starejši od Micka in že tekmuje v formuli 1, je Nemca pozval, naj čim prej prestopi v F3 in naj po letu dni zapusti F4.

"Micku ne bi svetoval še ene sezone v formuli 4. To bi bilo zapravljanje časa, ker se tam ne bo nič naučil o aerodinamiki. V prihodnji sezoni bi se moral preseliti v formulo 3," je za Kolner Express izjavil Max Verstappen, ki se je pri 17 letih odlično znašel v formuli 1, čeprav je najmlajši dirkač vseh časov v športu.

Nizozemec pa ni zaskrbljen zaradi dejstva, da je Mick najprej prijetno presenetil, ko je zmagal že v svojem prvem dirkaškem koncu tedna v F4, nato pa padel v povprečje: "To ni pomembno. Mick je ambiciozen in v formuli 3 se bo naučil več. Tudi sam sem dirkal za Fritsa van Amersfoorta (mož, za katerega v F4 tekmuje Mick Schumacher), zato vem, da on dobro skrbi za Mickov razvoj. Upam, da se bova kmalu srečala v formuli 1."

Ne spreglejte