Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 3. 2015,
11.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 26. 3. 2015, 11.18

8 let, 5 mesecev

Alonso se spominja nesreče, a ne vzroka zanjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Španec Fernando Alonso je zaradi posledic nesreče na februarskih testiranjih izpustil prvo dirko svetovnega prvenstva formule 1, ki je bila v Melbournu 15. marca.

Po nekaj dneh okrevanja pa se bo ta teden vrnil na dirkaške steze in tekmoval v Maleziji. Triintridesetletni Alonso je dirkalnik razbil 22. februarja in nato tri noči preživel v bolnišnici na opazovanju. Zaradi tega opazovanja v bolnišnici so se pojavile govorice o dogajanju po nesreči.

Nekateri so trdili, da je Španec pred nesrečo izgubil zavest ali utrpel električni šok, zaradi česar je povzročil nesrečo. Po nesreči naj bi Alonso mislil, da se je zbudil v letu 1995 in da je najstnik, ki dirka v gokartu. Alonso je zdaj vse govorice zanikal. "V bolnišnico sem odšel v dobrem stanju. Je čas, ki se ga ne spominjam, od 14.00 do 18.00, nekaj takšnega," je dejal.

"Vse je bilo normalno"

Alonso je dejal, da je bila nesreča posledica čudnega zaklepa volana. Ker v dirkalniku niso našli nobenih sledi o poškodbah v sistemu vozila, so avtomobil zdaj opremili z dodatnimi senzorji, ki bi jim lahko v prihodnosti pokazali razloge za nesrečo na treningih.

"Vse je bilo normalno, ne spominjam se zaradi zdravil, ki ti jih dajo pred vožnjo s helikopterjem. Bilo je normalno, nisem se prebudil v letu 1995, nisem govoril italijansko. Nesreče se spominjam in spominjam se celotnega naslednjega dne," je še zanikal neutemeljene govorice. Medtem pa vzrok nesreče še vedno ni pojasnjen.

Ne spreglejte