Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 2. 2008,
19.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 24. 2. 2008, 19.03

8 let

Žumer za stotinko zgrešil normo za SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljubljančan Jan Žumer je na dvoranskem atletskem mitingu v slovenski prestolnici zmagal v teku na 60 m in s 6,71 sekunde za stotinko zgrešil normo za dvoransko svetovno prvenstvo v Valencii.

Žumer je tekel praktično brez konkurence, saj je večina ostalih slovenskih tekmovalcev na čelu z Maticem Osovnikarjem, tretjim na prejšnjem EP in sedmim na lanskem SP na 100 m, že končala letošnjo dvoransko sezono.

"Rezultat je sicer dober, vendar škoda, da sem znova za malo zgrešil normo. Preveč nestabilen start imam, zato imam težave z razvojem hitrosti. V prvih 20 metrih sem preveč v sedečem položaju, da bi lahko hitreje razvil maksimalno hitrost, kar se pri teku na 60 m še hitreje pozna kot na 100 m. Še nikoli doslej v dvorani nisem bil hitrejši, zato je ta zima zame dobra popotnica v poletno olimpijsko sezono, ko več pričakujem v teku na 100 m in mogoče tudi od skoka v daljino," je pojasnil Jan Žumer, ki je 9. februarja v Ljubljani že tekel 6,71. Danes je v kvalifikacijah tekel 6,73, ta čas pa je dosegel tudi 29. januarja na Dunaju. Žumer je v Ljubljani skakal še v skoku v daljino in bil s 7,22 m drugi za Hrvatom Markom Prugovečkim (7,38 m).

Brez norme tudi Rodičeva

Rodičeva je 8. februarja v Düsseldorfu že skočila 14,00 m, kar je le pet centimetrov manj od norme za SP. "V prvih štirih poskusih še sama ne vem, kaj sem delala. Nizala sem napako za napako, prava katastrofa. Šele v petem poskusu sem skočila 13,83 m, v zadnjem pa sem nastopila še bolje, vse sem naredila tako, kot je potrebno, vendar pa sem na doskoku 'poklonila' 30 do 40 centimetrov. Škoda, zelo sem si želela nastopiti v Valencii, že v tej dvoranski sezoni pa sem pričakovala, da bom več tekmovala in skočila najmanj 14,20 m, kar je norma A za OI v Pekingu. vendar žal nisem imela pravih tekem. Sedaj me čaka teden dni premora, nato pa vadba za poletno sezono," je pojasnila Snežana Rodič (Gorica), ki je premagala Tanjo Prudič iz Dolenjskih Toplic (12,88 m).

Norme na 60 m, ki ji je bila med sezono prav tako blizu, pa ni mogla doseči Pia Tajnikar, ki je nastop odpovedala zaradi poškodbe.

Ne spreglejte