Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
3. 9. 2015,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

diamantna liga

Četrtek, 3. 9. 2015, 13.22

8 let

V Zürichu priložnost za poravnanje računov

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes bo na razprodanem štadionu Letzigrund v Zürichu potekal prvi finalni miting letošnje diamantne lige. Le nekaj dni po končanem svetovnem prvenstvu bo čas za poravnavanje računov.

Po današnjem mitingu bomo dobili prvo polovico zmagovalcev letošnje diamantne lige, druga polovica bo znana po končanem mitingu v Bruslju prihodnji teden. Na finalnih mitingih so točke dvojne (osem točk za zmago, štiri za drugo in dve za tretje mesto), tako da je v večini disciplin še vse odprto. Marsikdo bi rad tudi poravnal račune s svetovnega prvenstva, ki se je konce preteklega tedna končalo v Pekingu.

V Zürichu kar 20 svetovnih prvakov

V Zürichu bo nastopilo 20 svetovnih prvakov individualnih disciplin. Zanimivo bo v ženskem teku na 3000 metrov, kjer se bodo pomerile tri svetovne prvakinje: Genzebe Dibaba, ki je v Pekingu slavila v teku na 1500 metrov, Almaz Ayana, ki je zmagala na 5000 metrov, in Vivian Cheruiyot, ki je bila najhitrejša na 10.000 metrov. Afriški rekord 8:20,68 bo zagotovo ogrožen, če se favoritinje ne bodo odločile za taktičen tek, kar pa je ob prisotnosti Ayane malo verjetno.

Eden vrhuncev bo tudi moški tek na 400 metrov, kjer se bodo znova pomerili dobitniki medalj s svetovnega prvenstva: Južnoafričan Wayde van Niekerk, Američan LaShawn Merritt in Kirani James iz Grenade. V teku na 800 metrov, ki ne bo štel za točke diamantne lige, bo tekel svetovni rekorder David Rudisha, tokrat pa bo ob njem njegov zvesti narekovalec tempa Sammy Tangui, tako da si lahko obetamo hiter tek.

V moškem teku na 1500 metrov se bosta za diamantni naslov udarila Kenijca Silas Kiplagat in trikratni svetovni prvak Asbel Kiprop. Pred zadnjo tekmo ju loči le ena točka. Bolj kot to, kdo bo zmagovalec diamantnega obračuna, pa marsikoga zanima, ali se lahko Kiprop še enkrat približa svetovnemu rekordu. Vremenske razmere v Zürichu naj bi bile zelo dobre.

Dogajanje v Zürichu bomo na Sportalu spremljali v živo.

Ne spreglejte