Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
14. 5. 2015,
20.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

diamantna liga Doha

Četrtek, 14. 5. 2015, 20.51

8 let

V peklensko vroči Dohi prvi test za svetovno atletsko smetano

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
S petkovim mitingom v Dohi se začenja letošnja diamantna liga. Slovenija po poškodbi Maruše Mišmaš svojega predstavnika v Katarju ne bo imela.

Maruša Mišmaš je že bila na štartni listi teka na 3000 metrov z zaprekami, a si je ob rekordnem teku v Bratislavi konec preteklega tedna zvila gleženj in je morala odstop odpovedati.

Obetajo se vroči obračuni

Čeprav v Dohi slovenskih predstavnikov ne bo, bo v vročem Katarju, napovedanih je 40 stopinj Celzija, še kako zanimivo. Uvodni mitingi sezone dajo marsikateri odgovor tako nestrpnim gledalcem kot atletom samim.

V Dohi običajno potekajo zanimivi obračuni v tekih na srednje proge in tudi letos ne bi nič drugače. V teku na 800 metrov se bosta udarila svetovni prvak v tej disciplini Etiopijec Mohammed Aman in svetovni prvak v teku na 1500 metrov Kenijec Asbel Kiprop, na štartu pa bo tudi svetovni dvoranski prvak Ayanleh Souleiman iz Džibutija.

Farah v močni konkurenci

Zadnja disciplina večera bo moški tek na 3000 metrov, kjer bo nastopil tudi dvakratni olimpijski in svetovni prvak Mo Farah. Britanec tako zgodaj sezone na tekmah najvišje ravni še ni začel. V družbi odličnih Kenijcev in Etiopijcev lahko pričakujemo odlične rezultate.

V teku na 100 metrov bo od najboljših nastopil le Justin Gatlin, ki bo napadal najboljši izid sezone Asafe Powella (9,84). S konkurenti ne bi smel imeti težav. Močna konkurenca bo tudi v moškem troskoku in metu kopja.

Bodo zmagovale zvezdnice?

Tudi med dekleti bodo nastopila številna znana imena. V teku na 200 metrov bo prva zvezdnica Američanka Allyson Felix, na dvakrat daljši razdalji pa njena rojakinja Sanya Richards-Ross, ki je spet vrhunsko pripravljena.

Zanimiva bosta tudi obračuna na 1500 metrov in 3000 metrov z zaprekami, vrhunska zasedba pa bo tekla na 100 metrov z ovirami, kjer bodo najboljše Američanke poskušale vzeti skalp olimpijski prvakinji, Avstralki Sally Pearson.

V skoku v višino in v skoku v daljino ni izrazite favoritinje, v metu diska pa je to zagotovo Sandra Perković. Hrvatica je bila v zadnjih letih redko poražena.

Miting, na katerem bo nastopilo 12 aktualnih olimpijskih in 11 aktualnih svetovnih prvakov, bomo na Sportalu spremljali v živo.

Ne spreglejte