Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2008,
18.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 6. 2008, 18.55

8 let

Sitar do rekorda in norme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Damjan Sitar je zmagal v deseteroboju na dvodnevnem odprtem slovenskem atletskem prvenstvu v mnogobojih v Mariboru ter s 7718 točkami postavil slovenski rekord in izpolnil tudi normo za nastop OI.

Sitar je v soboto po petih disciplinah zbral 4023 točk, kar je bilo manj kot 27. in 28. maja leta 2006, ko je zmagal na EAA mitingu v mnogobojih v Mariboru in s 7698 točkami dosegel slovenski rekord; tedaj je po prvem dnevu in petih disciplinah dosegel 4152 točk. "Od desetih disciplin sem le v eni dosegel osebni rekord. Ne bi se rad izgovarjal na pogoje, vendar je bil veter oba dneva zelo moteč, zato nastop ni bil optimalen. Na vseh disciplinah pa sem bil blizu svojim osebnim rekordom. V zadnji disciplini, na 1500 m, sem pa tekel 4:23,70, najhitreje doslej. Zelo sem se potrudil in na koncu dosegel osebni rekord in normo za OI. Moje nadaljnje priprave bodo odvisne od pogovorov v službi, v zobotehničnem laboratoriju zdravstvenega doma v Mariboru. Že sedaj pa sem dokazal, da je mogoče veliko narediti, četudi pogoji za vadbo niso najboljši," je povedal Damjan Sitar.

Drugi je bil Slovak Slaven Dizdarevič (3998), Uroš Kogal, drugi slovenski predstavnik, pa je odstopil že v soboto v teku na 400 metrov. Med članicami je v sedmeroboju zmagala Čehinja Katerina Cachova pred rojakinjo Jano Koresovo, peta pa je najboljša Slovenka Maja Petan (Fit Brežice). Med pionirkami (U16) je Eva Vivod (Poljane Maribor) s 5095 točkami postavila slovenski rekord za svojo starostno skupino. Tekem za starejše mladinke in mlajše mladince zaradi premajhnega števila prijav niso pripravili.

V okviru mitinga je na 200 m zmagala Sabina Veit (Poljane Maribor, 23,53) pred klubsko kolegico Liono Rebernik, ki je z 24,28 dosegla normo za mladinsko SP. Med člani je na tej razdalji slavil Sebastijan Jagarinec (Poljane Maribor, 21,99).

Ne spreglejte