Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
20. 6. 2013,
18.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marina Tomič

Četrtek, 20. 6. 2013, 18.41

8 let

Prepričana je v tek pod trinajstimi sekundami

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marina Tomič, najboljša slovenska šprinterka na visokih ovirah, za zdaj še zaostaja za rezultati, ki jih je dosegala lani, a se to utegne že v naslednjih desetih dneh spremeniti.

Z osebnim rekordom 13,04, ki ga je dosegla lani, se je 30-letna Celjanka približala svetovnemu vrhu. Za njo je bila lani verjetno najbolj uspešna sezona doslej, ki ji je hkrati dala motivacijo za nadaljevanje atletske poti. V tej sezoni je najbolje tekla 13,18 pred dvema tednoma v Velenju, a je prepričana, da bo kmalu tekla veliko hitreje. ''Za zdaj sem zadovoljna s tem, kako poteka sezona. Vse gre po načrtih. Rezultati se iz tekme v tekmo stopnjujejo, prepričana sem, da bo kmalu šlo še hitreje. Seveda je kaj takega pri teku čez ovire težje napovedati, saj so rezultati odvisni od marsičesa, a sem velika optimistka,'' sporoča Marina Tomič, ki pravi, da je bolje pripravljena, kot je bila lani. ''Predvsem sem veliko hitrejša, kot sem bila. Prav zaradi hitrosti še nisem tako zelo sigurna pri teku čez ovire, kot bi morala biti. Ker sem hitrejša, je čas od ovire do ovire seveda krajši, zato se mi še dogaja, da ne ujamem ritma. Verjamem, da bom tudi to popravila, kar se bo moralo poznati na rezultatih,'' je še povedala. Prav naslednji dnevi bodo tisti, ki bodo v marsičem začrtali smernice za to sezono. Najprej bo konec tedna nastopila v Litvi na ekipnem evropskem prvenstvu v dresu Slovenije, potem jo čakajo še sredozemske igre v Turčiji. ''Če bodo pogoji pravi in bom tekla tako, kot znam, se nadejam izboljšanja letošnjega najboljšega izida oziroma kar osebnega rekorda,'' je povedala. Morda cilja tudi na tek pod trinajstimi sekundami? ''Seveda, zakaj pa ne? Tek pod trinajstimi sekundami je že nekaj časa moja velika želja in cilj, ki me žene naprej. Verjamem, da mi lahko uspe. Morda že kar zdaj. Sem optimistka,'' je še povedala večkratna državna prvakinja.

Na sredozemskih igrah morda tudi po medaljo

Če se bo izšlo po željah, bo seveda izpolnila tudi normo za nastop na svetovnem prvenstvu v Moskvi, kar je eden izmed glavnih ciljev sezone, pa tudi uvrstitev na sredozemskih igrah bo prav gotovo visoka. Lahko osvoji celo medaljo? ''O tem ne razmišljam, saj še ne vem, kakšna bo konkurenca. Na zadnjih sredozemskih igrah je bilo treba za medaljo teči 13,45. Prepričana sem, da se bodo letos medalje delile pri veliko boljših rezultatih. Ne vem, bomo videli. Cilj je, da tečem čim bolje in pridem do osebnega rekorda, potem pa … Bom pa šla na finale, to je jasno. Sem zelo motivirana, sredozemske igre so le enkrat na štiri leta, so praktično olimpijske igre v malem, zato se jih zelo veselim,'' je še povedala udeleženka olimpijskih iger v Londonu, ki je enkrat, leta 2011, nastopila tudi na svetovnem prvenstvu.

Letos cilja na drugi nastop na največjem atletskem tekmovanju na svetu. ''Če bi že zdaj izpolnila normo, bi bilo veliko lažje, saj ne bi bila obremenjena. Pred nadaljevanjem sezone bi se lahko s trenerjem mirno odločila, kaj in kako. Še nastopati na mitingih ali pa si vzeti čas za krajše priprave in tempirati formo na novo? Kakorkoli že, bila bi zelo vesela, če bi v naslednjih dneh izpolnila cilje, ki sem si jih zadala. Lahko rečem, da je konec junija morda celo najbolj odločilen del te sezone. Vsaj zame. Upam, da se bo izšel po mojih željah,'' si je zaželela Tomičeva, ki po novem ne službuje več v osnovni šoli, pač pa je zaposlena v atletskem klubu Olimpiji, kar ji je v veliki meri olajšalo priprave na novo sezono. ''Od januarja naprej, ko sem dobila to službo, sem veliko bolj sproščena. Ljudje pri Olimpiji mi gredo na roke, pomagajo mi po najboljših močeh. Hvaležna sem jim. Tako kot sem zelo hvaležna tudi trenerju Mateju Juhartu in Gregorju Gradu, ki mi pomaga pri masažah in fizioterapijah,'' je še povedala za konec atletinja, ki je sicer še vedno članica matičnega atletskega kluba v Celju.

Ne spreglejte