Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
4. 3. 2015,
18.48

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Maruša Mišmaš Tina Šutej

Natisni članek

Sreda, 4. 3. 2015, 18.48

6 let, 10 mesecev

Mešanica mladosti in izkušenj v Prago po čim več finalnih uvrstitev

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Slovenija na dvoransko atletsko prvenstvo v češko prestolnico odhaja z najštevilčnejšo zasedbo do zdaj, med dvanajsterico potnikov pa je tako nekaj mladih debitantov kot nekaj izkušenih atletinj.

Kar 15 slovenskih atletov in atletinj je izpolnilo norme za letošnje prvenstvo, a bo v Prago potovala dvanajstčlanska zasedba, saj so tri atletinje, med njimi tudi Snežana Vukmirović, odpovedale svoj nastop. Koprčanko pesti poškodba, skakalka v višino Maruša Černjul trenira v ZDA, mladi up iste discipline Lara Omerzu pa se je odločila, da trenutno še ni čas za članska tekmovanja.

Največ je mogoče pričakovati od skakalke v višino Tine Šutej, velik napredek pa so v letošnji dvoranski sezoni prikazali Maruša Mišmaš, ki je z odličnim osebnim rekordom v teku na 3000 metrov postala balkanska prvakinja, šprinterka Maja Mihalinec, ki je prav tako krepko izboljšala svoj osebni rekord v teku na 60 metrov, ter Luka Janežič, nov slovenski dvoranski rekorder v teku na 400 metrov. Vsi bi se ob ugodnem razpletu lahko uvrstili v finale.

Medalja ni realna, je pa tiha želja

Prvenstvo se bo za naše tekmovalce začelo v petek, saj v suvanju krogle in moškem skoku v daljino, ki bodo poleg odprtja na sporedu v četrtek zvečer, nimamo predstavnika. V petek se bo predstavilo kar deset atletov in atletinj tekmovalcev, v soboto dopoldan pa še dve. Koliko slovenskih nastopov bomo spremljali še v soboto popoldan in nedeljo, bo odvisno od njihove uspešnosti v predtekih in kvalifikacijah.

"Veseli nas, da reprezentanco sestavlja veliko mladih. Fantje so stari med 19 in 21 let, vse je še pred njimi, pa gredo nekateri že drugič na EP. Imamo tudi nekaj prekaljenih atletinj, kot sta Sonja Roman in Marina Tomič. Cilj bi bil dosežen, če bi tekmovalci ponovili izide, s katerimi so se uvrstili na prvenstvo, vem pa, da si atleti želijo, da bi jih še izboljšali. Želimo biti realni, čeprav je tiha želja tudi medalja," je dejal Martin Steiner, vodja odprave in predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije.

Ne spreglejte