Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 6. 2014,
20.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marina Tomič

Sobota, 14. 6. 2014, 20.29

7 let, 12 mesecev

Marina Tomič v Novi Gorici izvrstno začela sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Marina Tomič je na 100 m ovire prvi dan atletskega pokala Slovenije v Novi Gorici zmagala s 13,11 in se krepko spustila pod normo (13,38) za nastop na evropskem prvenstvu avgusta v Zürichu.

Matija Kranjc (Mass) je z 78,27 metra slavil v metu kopja. Poleg Kranjca je prek 70 m kopje vrgel še Matija Muhar (Kranj, 75,14 m). V teku na 100 m je Sabina Veit (Štajerska) prepričljivo zmagala in z 11,72 za 12 stotink zaostala za normo za EP, ki pa jo je dosegla že lani. Druga je bila Maja Mihalinec (Velenje, 11,93), tretja pa Tomičeva (12,02). Med atleti je na najkrajšem sprintu je pred Gregorjem Kokalovičem (Krka, 10,86) z 10,79 slavil Jan Žumer (Mass).

V teku na 1500 m je Maruša Mišmaš (Mass) ponovno pokazala svoj razkošni talent in za 20 sekund ugnala vse tekmice (4:17,59), Mitja Krevs (Kladivar) pa je v sprintu v ciljni ravnini za zmago s 3:51,66 ugnal Vida Jakoba Tršana (3:52,63). Barbara Špiler je s 64,87 m za skoraj devet metrov premagala vso konkurenco, vendar z doseženim ni bila zadovoljna, za nameček pa jo je, tako kot na treningu dan prej, v peti seriji zapeklo v hrbtu. Upa predvsem, da bi odpravila tehnične napake, ki jo ločijo od boljših izidov.

Liona Rebernik (Štajerska) je na 400 m slavila s 55,41 sta jo dobri dve sekundi ločili od norme za EP (53,40), še bližje pa sta bila normi (46,75) med atleti na en stadionski krog Luka Janežič (Kladivar, 47,21), ki je dobil sprint v zaključnem obračunu z Žanom Rudolfom (47,60), sicer specialistom za še enkrat daljšo razdaljo. Dvoboj v skoku s palico je dobil Andrej Poljanec (Krka), ki je s 5,30 m premagal slovenskega rekorderja Roberta Rennerja (Kladivar, 5,20 m); slednji po uspešni mladinski mednarodni karieri ne najde poti do vrhunskih članskih izidov. V suvanju krogle je ponovno slavil mladinec Nace Pleško (Olimpija), ki je edini presegel 17 m (17,23 m). Prepričljivo je bila pred konkurenco, skoraj 20 centimetrov, tudi brežiška mladinka Lara Omerzu v skoku v višino (1,82 m).

Najbolj vesela je stadion v Novi Gorici zapuščala Tomičeva, ki je na 100 m najprej izenačila svoj 11 let star osebni rekord, nato pa v svoji disciplini, na visokih ovirah, dokazala, da je že zdaj v izvrstni formi. Kranjc je orodje najdlje vrgel v prvi seriji, v zadnji pa je svojo največjo daljavo dosegel mladinec Muhar, ki je bil že mlajši mladinski svetovni prvak.

"Med tekoma na 100 in 100 m ovire sem imela le 20 minut, kar je zelo malo, a ker je bila to klubska tekma, so bile pomembne točke za klub. Zato sem se potrudila in tekla oba nastopa. Leta 2003 sem dosegla osebni rekord na 100 m, zato je bilo izenačenje dosežka dobra motivacija za nastop na visokih ovirah. Dosegla sem dober čas, čeprav sem naredila nekaj napak. Tako da imam še rezerve. Imela sem tudi malo nahrbtnika pred tekmo. Potrebovala sem dober čas tudi zato, da bom lahko nastopila na močnih mitingih. Kljub moji dobri lanski sezoni dosežkov iz minule sezone nihče več ne gleda. Dekleta na 100 m ovire so letos že kar hitro tekle, zato je današnji nastop še toliko pomembnejši. Malo moram popraviti še napake in mislim, da sem mi bodo potem začela odpirati vrata za močne tuje mitingih," je dejala Tomičeva.

Žumer ima poleg treningov v zadnjem času tudi organizacijske obveznosti, saj skrbi za skupino Srdjana Djordjeviča. Slovenskega atletskega strokovnjaka so namreč povabili v trenerski štab italijanske nogometne reprezentance in je sedaj na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Skupaj s svojim trenerjem je bil v pripravljalnem kampu azzurrov pred časom tudi Žumer, ki je bil navdušen nad pogoji, ki so jih imeli nogometaši sosednja države v svojem olimpijskem centru v Toskani.

Oblačno vreme je sicer pred tekmo prijetno ohladilo razgreto novogoriško ozračje, vendar zvečer močan naliv za dobrih 20 minut prekinil tekmovanje, ki še poteka.

Ne spreglejte