Isinbajeva začela z zmago, a jo čaka še veliko dela

Dvakratna olimpijska prvakinja v skoku s palico, Rusinja Jelena Isinbajeva, je novo sezono začela z zmago na mitingu v Franciji.

1 / 2

Foto: Reuters

2 / 2

Foto: Reuters

Na mitingu v Rouenu je 30-letna zvezdnica svetovne atletike preskočila 475 centimetrov in za seboj pustila konkurenco, ki ni bila skromna. Na tretjem mestu je namreč končala nekdanja svetovna prvakinja Poljakinja Ana Rogowska, druga pa je bila mlada Britanka Holly Bleasdale, bronasta z letošnjega dvoranskega svetovnega prvenstva in bronasta z mladinskega svetovnega prvenstva izpred dveh let. Kljub temu Jelena Isinbajeva ni bila zadovoljna s tem, kar je pokazala na prvi tekmi v tej sezoni.

''Palica me ni 'poslušala'. Imam še nekaj manjših tehničnih problemov, ki jih moram popraviti. Do olimpijskih iger v Londonu me čaka še veliko dela. Časa je dovolj. Sem pa vesela, da sem zmagala, kar je najbolj pomembno. Dobri rezultati bodo že prišli,'' je po nastopu povedala svetovna rekorderka, ki je na prostem leta 2009 preskočila kar 506 centimetrov, in dodala: ''Sem zdrava, počutim se dobro.''

Če je res tako, si lahko v Londonu obetamo novo v seriji medalj z velikih tekmovanj ruske šampionke.

Nastopilo še nekaj šampionov

Omeniti velja še nekaj nastopov odličnih atletov in atletinj na tem mitingu. Američan LaShawn Merritt, olimpijski prvak, je zlahka zmagal v teku na 400 metrov. V cilj je pritekel v času 45,51.

Svetovna dvoranska prvakinja iz let 2008 in 2010 v šprintu na 60 metrov z ovirami Lolo Jones je bila s svojim najboljšim časom sezone najhitrejša na 100 metrov z ovirami (12,74).

Svetovni prvak v šprintu na 100 metrov Kim Collins je s skromnim časom 10,11 v kraljevski disciplini.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano