SiolNET. Sportal Atletika
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Dmitrij Šljahtin

Predsednik Ruske atletske zveze napovedal odstop

0,02

termometer

Dmitrij Šljahtin
Dmitrij Šljahtin je napovedal umik s predsedniškega mesta Ruske atletske zveze. Foto: Reuters

Predsednik Ruske atletske zveze (Rusaf) Dmitrij Šljahtin je danes napovedal, da se bo umaknil s tega mesta. Njegov odstop je prišel le dan po tem, ko je Mednarodna atletska zveza ustavila proceduro za ponovno vključitev Rusije. "Predsedstvu sem podal svojo odstopno izjavo," je Šljahtin dejal na zasedanju Rusafe.

Lovro Žiberna Sportal Lovro Žiberna: Pri dopingu me prav nič več ne more presenetiti #intervju Danil Lisenko Sportal Štirje predstavniki ruske atletike v primeru Lisenko suspendirani

Za ustavitev procesa so se pri krovni zvezi odločili nekaj dni po tem, ko so zaradi dopinških kršitev suspendirali predsednika ruske atletske zveze in še štiri visoke uradnike zveze. S tem so omenjeni dodatno ogrozili nastop ruskih atletov na olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu.

"Ljudje, s katerimi smo imeli opravka, so bili vsi supendirani," je dejal predsednik IAAF Sebastian Coe in dodal, da so zato ustavili potencialno ponovno vključitev Rusije v svetovno atletiko.

Mednarodna zveza, nekdaj znana kot IAAF, zdaj pa kot Svetovna atletika, je prvič Rusijo zaradi dopinga kaznovala novembra 2015. Četrtkove obtožbe na račun ruske zveze, ki naj bi ovirala preiskavo skakalca v višino Danila Lisenka, pa so še poglobile krizo.

Po prvem dnevu zasedanja izvršnega odbora mednarodne zveze v Monaku so še sporočili, da čakajo odločitev Svetovne protidopinške agencije 9. decembra, a da razmišljajo še o izključitvi ruske zveze in prepovedi nastopa tudi ruskih atletov pod nevtralno zastavo.

Preberite še:

Wada 2019 Sportal Rusom pretijo nove kazni, tudi prepoved nastopanja na OI doping Sportal Rusija si še ni oddahnila: težav še ni videti konec

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin