SiolNET. Sportal Atletika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Decembra finale edina možnost, po poškodbi nerealen cilj"

3

termometer

Ena najbolj izkušenih potnic na letošnje evropsko dvoransko prvenstvo je zagotovo Marina Tomič. Po lanskem bleščečem nastopu na svetovnem dvoranskem prvenstvu je imela visoke apetite tudi letos.

Marina Tomič je na lanskem svetovnem prvenstvu v Sopotu blestela. Preboj čez kvalifikacije je nadgradila z odličnim nastopom v polfinalu in z izenačenim osebnim rekordom 8,05 le za dve stotinki zgrešila finale. "To 11. mesto v Sopotu mi je dalo nov zagon in moram priznati, da smo se na letošnjo dvoransko sezono pripravljali še posebej resno. Decembra kaj drugega kot finalni nastop ni prišel v poštev," je povedala članica celjskega Kladivarja, ki je sredi decembra staknila poškodbo, ki je te cilje močno oklestila.

Poškodba sanirana, a posledice niso zanemarljive

S poškodbo pokostnice, za katero še danes ne ve pravega vzroka, se je ukvarjala praktično skozi celotno dvoransko sezono, vnetje pa ji je narekovalo tudi urnik tekem. "Prvič, ko se je stanje izboljšalo, sem odšla na tekmo in izpolnila normo. Cilj je bil, da se v miru pripravim na prvenstvo. Formo sem šla preverit še na dve tekmi, dva močna mitinga pa sem žal morala odpovedati. Ko je bilo stanje poškodbe dobro, smo lovili tekme ter delali na fizični pripravi, ko se tekmovati ni dalo," je dejala Tomičeva, ki je poškodbo sanirala, a ji je ta krepko spremenila apetite pred prvenstvom.

Njen letošnji najboljši izid znaša 8,14 in to želi izboljšati. "Manjkajo mi tekme in trening ovir, fizično pa sem zelo dobro pripravljena. Izboljšava letošnjega dosežka je realen cilj, kaj bo to prineslo, pa bomo videli. Finale je nerealno pričakovati, saj bo verjetno treba teči okoli 8,00, kar decembra ne bi bila težava, danes pa so cilji drugačni. Imam poln nahrbtnik izkušenj in verjamem, da imam kljub pomanjkanju prehodov čez ovire toliko znanja, da to nekako nadoknadim. V moji disciplini so velika nihanja in marsikaj se lahko zgodi," je pogovor sklenila 31-letna atletinja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin