TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
12. 1. 2016,
15.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dragan Gajić Veselin Vujović evropsko prvenstvo

Torek, 12. 1. 2016, 15.26

6 let, 6 mesecev

Slovenija na evropsko prvenstvo brez prvega strelca s svetovnega prvenstva

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović je močno presenetil s seznamom rokometašev, na katere bo računal na evropskem prvenstvu na Poljskem, ki se začne v petek.

Rokometni selektor je z reprezentančnim rezom vsekakor presenetil. Zelo. Pravzaprav kar šokiral. Ne s tem, da na evropsko prvenstvo v Vroclav ne potujeta Urban Lesjak (vratar) in Simon Razgor (levo krilo), ampak s črtanjem Dragana Gajića, Sebastiana Skubeta in Mihe Žvižeja, desnega krila, zunanjega igralca in krožnega napadalca. Gajić, ki je imel decembra sicer težave s poškodbo, je bil najboljši strelec zadnjega svetovnega prvenstva v Katarju, izbran je bil za prvo desno krilo omenjenega turnirja. Skube je univerzalni zunanji igralec, ki je bil v zadnjih letih stalnica v reprezentanci, prav tako Žvižej.

Vsi trije skupaj so bili na vseh velikih tekmovanjih, ki se jih je udeležila Slovenija – dve evropski in dve svetovni prvenstvi – od leta 2010 naprej. Gajić od leta 2006, ko ga je kot 22-letnika na evropsko prvenstvo v Švici poklical Slavko Ivezič, ni izpustil še nobenega prvenstva – zaporedoma jih je nanizal sedem.

Omenjene smo resda kdaj videli tudi v boljši formi kot na teh pripravah, a nekateri so jo tudi stopnjevali. V iskanju optimalne pripravljenosti pa so tudi nekatera imena, ki so na seznamu za Vroclav. Veselin Vujović dela po drugačnih principih kot njegov predhodnik Boris Denič. Pri zadnjem je bila omenjena trojica standard. Če že ne vedno med nosilci, pa v ekipi gotovo. A zadnji razsodnik bo rezultat. Na evropskem prvenstvu, še posebej na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre, ki mu na Rokometni zvezi Slovenije dajejo še večjo težo. Ni pa še rečeno, da nihče od odpadlih ne bo zaigral na Poljskem. Vsak selektor ima namreč možnost treh menjav. V poštev pridejo vsi igralci z 28-članskega seznama.

Odlašal do zadnje sekunde

"To je bila izjemno težka odločitev. Do zadnje sekunde sem odlašal z njo. Na evropskem prvenstvu bomo več igrali obrambo 6-0 kot 5-1, zato sem se odločil, da doma ostanejo Simon Razgor, Miha Žvižej, Dragan Gajić, Sebastian Skube in Urban Lesjak. Vsi seveda še naprej ostajajo člani reprezentance in na nekatere od njih bomo morda računali že v času EP, na vse pa gotovo v tem letu, saj nas čaka ogromno tekmovanj," je seznam na kratko obrazložil selektor.

Ne spreglejte