Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Sobota,
30. 9. 2017,
11.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Monica Bellucci Vincent Cassel

Sobota, 30. 9. 2017, 11.35

6 let, 6 mesecev

Vroča lepotica, ki razvnema moško domišljijo

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Monica Bellucci | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Najprej je zaslovela kot mlada osamljena žena, ki razvnema spolno domišljijo 12-letnega dečka, pred leti pa je kot abrahamovka postala najstarejše Bondovo deklo. To je Monica Bellucci.

Lepa Italijanka se je rodila v mestu Citta di Castello v pokrajini Umbriji kot edinka. Že pri 13 letih je začela kariero fotomodela. Konec osemdesetih let prejšnjega stoletja je postala eden najbolj znanih fotomodelov, v začetku devetdesetih pa se je prvič pojavila tudi pred filmskimi kamerami.



Ko moža ni doma ...

Preboj ji je uspel leta 2000, ko je v filmu Malena zaigrala mlado ženo, ki med drugo svetovno vojno, ko se njen mož bori v Afriki, med drugim postane tarča poželenja 12-letnega fanta.

 

Sledil je niz uspešnih filmov. Leta 2001 je na velika platna prišel francoski zgodovinski akcijski film Volčja bratovščina, v katerem je Monica igrala skrivnostno agentko iz Vatikana.

Kleopatra in Marija Magdalena

V francoski komediji iz časov rimskega imperija Asteriks in Obeliks: Misija Kleopatra je čutna Italijanka igrala slavno egipčansko kraljico Kleopatro. 

Nato sta sledila filma iz znanstvenofantastične filmske trilogije Matrica, v katerih je igrala lik z imenom Persefona. Leta 2004 je igrala Marijo Magdaleno v filmu Kristusov pasijon režiserja Mela Gibsona, nato pa je njena filmska kariera počasi začela zahajati.

Bondovo dekle

V zadnjem desetletju je večinoma igrala v evropskih filmih. Večjo vlogo v visokoproračunskem filmu je znova dobila leta 2015, ko je v bondiadi Spectre postala najstarejše Bondovo dekle.

Če je njena filmska kariera po letu 2005 manj opazna, pa je bila ves ta čas še vedno eden najbolj znanih in plačanih fotomodelov. 

Poroki in ločitvi

Monica je bila dvakrat poročena. Prvič je pred oltar stopila leta 1990 z modnim fotografom Claudiom Carlosom Bassom, a je bilo ljubezni konec že leta 1994.

Monica Bellucci in Vincent Cassel sta se spoznala leta 1996. Poročena sta bila 14 let. | Foto: Getty Images Monica Bellucci in Vincent Cassel sta se spoznala leta 1996. Poročena sta bila 14 let. Foto: Getty Images

Leta 1999 se je poročila s francoskim igralcem Vincentom Casselom. Njen drugi zakon je zdržal malce dlje kot prvi – do leta 2013. S Casselom ima Monica dve hčerki: Devo (rojena leta 2004) in Leonie (rojena leta 2010).

Ne spreglejte