Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Sobota,
2. 9. 2017,
8.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Rose McGowan

Sobota, 2. 9. 2017, 8.53

6 let, 6 mesecev

Razuzdana čarovnica, zaradi katere še hudiča tlači mora

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Rose McGowan | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekdanji filmski up, nekajletna televizijska zvezdnica in ženska, ki je prišla na slovesno podelitev nagrad MTV skorajda gola. To je Američanka Rose McGowan, ki bo v torek praznovala 44. rojstni dan.

Rose McGowan se je rodila 5. septembra 1973 ameriškima staršema v Toskani v Italiji. S pomočjo očeta, ki je imel stike z italijanskimi fotografi, je postala otroški fotomodel.



Beg od doma

Njuna starša sta sta se pogosto selila iz kraja v kraj. Potepuški nemir je podedovala tudi Rose, saj je kot najstnica pobegnila od staršev v Seattle, kjer se je družila s skupino transvestitov.

Ko je bila stara 15 let, se je dokočno odselila od očeta. Pri 19 letih je prvič stopila pred filmske kamere, njen preboj pa se je zgodil leta 1995 s črno komedijo The Doom Generation, ki jo je režiral Atom Egoyan.

Drugi film, prvič gola pred kamerami

V tem filmu se je, stara 22 let, tudi prvič slekla. Sledila je stranska vloga v kultni grozljivki Krik (Scream), ki je postala velika blagajniška uspešnica.

Njena filmska kariera je potem več ali manj obtičala. Bolj kot s filmi je vzbujala pozornost medijev in ljudi s svojim izzivalnim obnašanjem.

Vsemu svetu pokaže svojo zadnjico

Leta 1998 je prišla v spremstvu odbitega glasbenika z umetniškim imenom Marilyn Manson na podelitev nagrad MTV na pol gola ter vsemu svetu kazala svojo zadnjico.

Z Marilynom Mansonom, ki je bolj kot z glasbo vzbujal pozornost z načrtno mračnjaškimi in za številne odvratnimi videoposnetki, se je razšla po treh letih in pol. Zaradi razlik v življenjskih slogih, je pojasnila Rose.

Niz propadlih razmerij

Sledila je romanca z ameriškim režiserjem Robertom Rodriguezom. Šušljalo se je že, da bosta leta 2009 stopila pred oltar, a se je zgodilo ravno obratno in sta šla vsak po svoje.

Rose je pozneje padla v objem ameriškem umetniku s psevdonimom Davey Detail. Leta 2013 se je z njim tudi poročila, a je lani zakon padel v vodo. 

Rose McGowan in Davey Detail, ko sta bila še skupaj.  | Foto: Getty Images Rose McGowan in Davey Detail, ko sta bila še skupaj. Foto: Getty Images

Rosina šibka točka

Tolažbo si je Rose našla v glasbenem producentu in glasbeniku z imenom Jordy Asher, ki je bolj znan po umetniškem imenu Boots (kot kaže, so moški z umetniškimi psevdonimi šibka točka, op. p.).

Na poklicnem področju je Rose največji uspeh žela med letoma 2001 in 2006, ko je igrala v nanizanki Čarovnice (Charmed). V letu, ko se je izteklo snemanje te nanizanke, jo je zdaj že pokojna glasbene revija Blender nominirala za najbolj spolno privlačno žensko na televiziji in filmu. Na koncu je ostala praznih rok.

Alyssa Milano, Rose McGowan in Holly Marie Combs so pet let skupaj igrale v nanizanki Čarovnice. | Foto: Getty Images Alyssa Milano, Rose McGowan in Holly Marie Combs so pet let skupaj igrale v nanizanki Čarovnice. Foto: Getty Images

Hekerji ukradejo zasebne posnetke njenih spolnih vragolij

Lani so mediji poročali, da je Rose postala žrtev hekerjev, ki so ji ukradli njene zasebne videoposnetke, posnete med njenimi spolnimi odnosi.

Leta 2015 se je Rose lotila tudi pevske kariere in izdala pesem RM486. V videu, ki je prežet z mračnim vzdušjem, je med drugim gologlava, pobarvana z belo barvo in gola do pasu.

Zadnja leta so zaščitni znak Rose McGowan postali zelo kratki lasje ali celo pobrita glava. | Foto: Getty Images Zadnja leta so zaščitni znak Rose McGowan postali zelo kratki lasje ali celo pobrita glava. Foto: Getty Images

Temačna Lady Gaga

Kot nekakšna temačna različica Lady Gaga, je to komentiral eden od gledalcev njenega videposnetka na YouTubu, nek drugi pa se je pošalil, da je to videoposnetek, po katerem bodo še hudiča tlačile more.

Ne spreglejte