Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Nedelja,
24. 9. 2017,
5.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,43

4

Natisni članek

Michael Douglas Catherine Zeta-Jones

Nedelja, 24. 9. 2017, 5.38

6 let, 6 mesecev

Lepa temnolaska, ki se je zaljubila v spolnega odvisnika

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,43

4

Catherine Zeta-Jones | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ljubek obraz, prikupen nasmeh, iskriv pogled, dolgi, temni lasje in čutno, postavno telo. Vse to je valižanska lepotica Catherine Zeta-Jones, ki bo jutri praznovala 48. rojstni dan, izkoristila na svoji poti k slavi in bogastvu.

Rodila se je v valižanskem obmorskem mestu Swansea. Igralsko kariero, najprej na gledaliških deskah, je začela že kot najstnica. Ko je bila stara petnajst let, je šolo obesila na klin in se posvetila samo igranju.



Na pol gola Šeherezada

Pred filmske kamere je prvič stopila leta 1990, in sicer v francosko-italijanskem filmu Tisoč in ena noč, kjer je igrala glavno vlogo lepe Šeherezade.

Film, v katerem je mlada Catherine pokazala veliko svoje gole kože in plesne sposobnosti, ni bil preveč uspešen. A nič zato, slava jo je čakala za vogalom.

Catherine postane zvezda na Otoku

Med letoma 1991 in 1993 je namreč igrala v priljubljeni britanski nadaljevanki Majski cvetovi (The darling buds of may). 

Postala je ena od najbolj znanih britanskih igralk in tarča britanskih tabloidov, ki so spremljali njene ljubezenske afere. Nanizala je precej v tistih časih znanih Britancev, njen najslavnejši ljubimec pa je bil zagotovo Mike Hucknall, ki je postal svetovno znan kot pevec skupine Simply Red.

Pila, preklinjala in seksala

Leta 1995 je za britanski tabloid The Daily Mirror svoje življenje v prvi polovici 90. let opisala z besedami: "Rada sem pila, preklinjala in seksala."

Catherine se ni zadovoljila samo s statusom britanske zvezdnice, ampak je hotela še več. Sredi 90. let se je preselila iz Londona v Los Angeles z željo po uspehu v Hollywoodu.

Preboj v Hollywoodu

Leta 1996 je v filmu Fantom (The Phantom), posnetem po pred desetletji slavnem stripu, zaigrala nevarno negativko, ki pozneje prestopi na dobro stran.

Pravi preboj pa ji je uspel leta 1998, ko je skupaj s Špancem Antoniom Banderasom in rojakom Anthonyjem Hopkinsom zaigrala v filmski uspešnici Zorro (The mask of Zorro).

Za vlogo v tem filmu jo je priporočil producent filma, znani hollywoodski režiser Steven Spielberg. Prva izbira za vlogo v filmu je bila namreč poljsko-švedska lepotica Izabella Scorupco.

Uspešnica za uspešnico

V prihodnjih letih je Valižanka nanizala več filmskih uspešnic, med drugim se je gledalcem leta 2000 precej vtisnila v spomin z vlogo v filmu Preprodajalci (Traffic). Catherine Zeta Jones in Michael Douglas imata rojstni dan na isti dan. | Foto: Reuters Catherine Zeta Jones in Michael Douglas imata rojstni dan na isti dan. Foto: Reuters

Catherine je zaigrala nosečo ženo narkomafijskega barona, ki po moževi aretaciji prevzeme njegove posle. V filmu je igral tudi njen partner v zasebnem življenju Michael Douglas.

Poroka nekdanje razuzdanke, ki je rada seksala, z nekdanjim spolnim odvisnikom

Tega je Catherine spoznala poleti 1998, poročila pa sta se leta 2000. Michael Douglas, ki je sin legendarnega Kirka Douglasa iz zlate dobe Hollywooda, je pred tem veljal za enega od najbolj znanih spolnih odvisnikov.

Od Catherine je Michael starejši točno 25 let, saj imata rojstni dan na isti dan – 25. septembra. V zakonu sta se jima rodila sin Dylan Michael (rojen avgusta 2000) in hčerka Carys Zeta (rojena aprila 2003).

Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones ter njuna otroka, sin Dylan Thomas in hčerka Carys Zeta. | Foto: Reuters Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones ter njuna otroka, sin Dylan Thomas in hčerka Carys Zeta. Foto: Reuters

Hude bolezni in krhanje zakona

Leta 2010 so pri Michaelu Douglasu odkrili raka na grlu. Igralec je pozneje razlagal, da je to posledica oralnega seksa. Zakon med Catherine, ki je zbolela za depresijo in bipolarno motnjo, ter Michaelom je bil pred nekaj leti v težavah, saj sta živela ločeno in se je že šušljalo o koncu njune zveze. 

Catherine je imela tudi težave v poklicnem življenju. Njeno počasno slovo od statusa zvezdnice prve hollywoodske lige se je začelo že leta 2005.

Najnovejša, malce spremenjena podoba Catherine Zeta-Jones. | Foto: Getty Images Najnovejša, malce spremenjena podoba Catherine Zeta-Jones. Foto: Getty Images

Leta 2009 se je za nekaj časa spet vrnila na gledališke deske, nato pa do leta 2012 sploh ni igrala, ampak se posvetila družini. Od leta 2012 spet igra v filmih in na televiziji, a zdi se, da so njena najslavnejša leta že preteklost.

Ne spreglejte