Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
28. 12. 2016,
15.47

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Eartha Kitt smrt Dean Martin James Brown George Michael božič

Sreda, 28. 12. 2016, 15.47

7 let, 3 mesece

Ne le George Michael, na božič so umrli tudi ...

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Božič je dan praznovanja, slavja v krogu družine, a tudi na ta praznik smrt ne počiva, niti med slavnimi ne. Na božič se je poslovilo kar nekaj svetovnih ikon.

Zadnji je bil britanski pevec George Michael, ki je letos na božični dan umrl star 53 let. Pevec, ki je zaslovel z zasedbo Wham! v 80. letih, eden njenih največjih hitov pa je bila uspešnica Last Christmas (Zadnji božič), je umrl mirno v svoji postelji, najverjetneje zaradi odpovedi srca.

George Michael pa je le zadnji v vrsti slavnih, ki so se poslovili na božič.

Ameriški pevec James Brown, znan kot boter soula, je umrl natančno desetletje prej, na božični dan leta 2006. Brown, čigar kariera je trajala skoraj šest desetletij, njegovi najbolj znani pesmi pa sta Get Up (I Feel Like Being A) Sex Machine, Papa's Got A Brand New Bang ter I Got You (I Feel Good), je v starosti 74 let umrl zaradi odpovedi srca.

Dean Martin je bil sredi prejšnjega stoletja eden najbolj priljubljenih ameriških igralcev in pevcev, prislužil si je vzdevek "kralj kula". Bil je del ikonskega komičnega dua z Jerryjem Lewisom in član rat packa skupaj s Frankom Sinatro, Sammyjem Davisom Jr., Petrom Lawfordom in Joeyjem Bishopom.

Zaradi odpovedi dihalnih poti je umrl na božični dan na svojem domu v Los Angelesu leta 1995, star 78 let.

Charlie Chaplin je bil eden najbolj pomembnih osebnosti filmske industrije in je pomagal definirati obdobje nemih filmov. Britanec je pisal scenarije, bil je montažer, producent in celo skladal glasbo za številne svoje filme. Potepuh z brčicami, v širokih hlačah, s cilindrom, prevelikimi čevlji in palico je lik, ki se je za vedno zapisal v zgodovino filma. Veliki diktator, kot je bil tudi znan po istoimenskem filmu, v katerem je parodiral Adolfa Hitlerja, je umrl na božič leta 1977 na svojem domu v Švici. Star je bil 88 let.

Eartha Kitt je bila sredi prejšnjega stoletja velika zvezda, njeni uspešnici iz leta 1953 C'est Si Bon in Santa Baby sta osvajali glasbene lestvice po vsem svetu. Legendarni režiser in igralec Orson Welles jo je opisal kot "najbolj vznemirljivo žensko na svetu", zaigrala pa je tudi Catwoman v seriji o Batmanu leta 1967.

Ameriška pevka, igralka in aktivistka je umrla na božič leta 2008, stara 81 let.

Ne spreglejte