SiolNET. Slavni
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Georgea Michaela bodo pokopali šele marca

0,45

termometer

george michael
Foto: Reuters

Družina Georgea Michaela bo verjetno morala čakati do prihodnjega meseca, da bodo lahko pokopali pevca, ki je umrl na božični dan lani.

Policija je po poročanju britanskega časopisa The Mirror opozorila, da bi lahko trajalo še nekaj tednov, preden bo mrliški oglednik izročil truplo pevca. Mučno čakanje žalujoči družini povzroča neznosno breme, je razkril družinski prijatelj. Georgeev oče Kyriacos Panayiotou vse od sinove smrti skoraj ni zapustil svoje hiše. "To je šokantno in grozno za njegovega očeta. Veselil se je srečne starosti, zdaj pa se utaplja v žalosti," je povedal voditelj grške radijske postaje Vasilis Panayi.

Policija pevčevega trupla noče izročiti družini, ker še vedno išče morebitne sledi, da bi ugotovili vzrok smrti.

Na pogrebu družina pevca noče videti njegovega zadnjega ljubimca Fadija Fawaza, saj ga obtožuje, da je Georgea potegnil nazaj v svet drog. Fawaz je bil tisti, ki je 25. decembra lani pevca našel mrtvega, pred dnevi pa je v javnost prišel posnetek njegovega klica na pomoč.

Fawaz je eno uro oživljal pevca, potem ko ga je mrtvega našel v njegovi postelji. Fawaz je eno uro oživljal pevca, potem ko ga je mrtvega našel v njegovi postelji. Foto: Cover Images

Fawaz je sporočil, da je zgrožen, ker je štiri minute in pol dolg posnetek prišel v javnost. "Ni ga več. Moder je. Mrtev je," Fawaz med drugim reče na posnetku, ki je nastal po tem, ko je 53-letnega Georgea našel mrtvega v njegovi postelji. Na vprašanje operaterja, ali se mu ne da več pomagati, Fawaz, ki ga je policija nekaj časa preiskovala zaradi morebitne vpletenosti v smrt, odvrne, da ga je oživljal eno uro.

Nad tem, da je posnetek prišel v javnost, je zgrožena tudi pevčeva družina. "Georgeeva družina in prijatelji so zelo razburjeni in iskreno ogorčeni, ker je tako oseben, boleč in zaupen posnetek prišel v javnost," so zapisali v izjavi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin