SiolNET. Siol Plus Kolumne
Veronika Podgoršek
Veronika Podgoršek
O kolumnistu
8,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Profili ljubic #video

8,85

termometer

Tokrat pišem o ljubicah. Obstaja več profilov, od takšnih, ki jih na pot ljubic vodi ego, do takšnih, ki so na misiji kot uničevalke zakonov ali želijo tekmovati z drugimi ženskami.

[video: 61977 / ]

Za to, da se moški ali ženska zaplete v afero, obstaja ogromno vzrokov. Vsak ima svojega. Nekateri moški in ženske imajo težave v predanih partnerskih odnosih/zakonih, težave nekaterih pa so zgolj in povsem individualne. Svoje notranje stiske v tistem trenutku razrešujejo zunaj zakona oziroma odnosa.

To je vedno napačna strategija reševanja, saj stvari v mnogo primerih le še poslabša. Tudi če gre za težave v obstoječem odnosu, je neizpodbitno dejstvo, da mora tisti, ki je prevaral, odgovornost sprejeti sam.

Če prevara moški oziroma če ima moški ljubico, to marsikateri moški še danes dojema kot nekaj pozitivnega. To, da vara ženska ali ko je ženska ljubica, pa ima v družbi že od nekdaj zgolj negativen prizvok. Ženska je skoraj vedno le uničevalka, ki je kriva za razpad odnosa oziroma zakona.

Če žensko prevara moški, je razlog to, da ga ni spolno zadovoljila, če pa prevara ženska, je že skoraj pocestnica. In prav tako ljubica. Čeprav niso vedno ljubice tiste, ki varajo, lahko so tudi samske, a se vseeno zapletajo v odnose, ki jih vidimo kot afere.


Preberite še:


Poleg različnih vzrokov pa se močno razlikujejo tudi tipi afer, v katere se ženske zapletajo, in s tem tudi profili ljubic:

Karierni tip

Za karierne afere se odločajo predvsem ženske, ki s koketiranjem in očarljivostjo svojega telesa dobivajo položaje v službah. Za to bi naredile vse. So prave ciljno orientirane manipulatorke. To so ženske, ki za poslovni uspeh ne izbirajo sredstev in ne očarljivega moškega, temveč tisto, kar ji ta moški lahko da – in to zgolj na poslovnem področju.

To so ženske, ki se v afero niso zapletle, ampak se vanje zapletajo pogosto. Te ženske v bistvu v zgolj svoje mentalne in delovne sposobnosti ne verjamejo, zato so se naučile uporabljati "ženske čare". Težava pa se pojavi, ko za njo pridejo še druge.

Ego

Ženske, ki se v afere zapletajo zaradi ega, imajo močno željo po potrjevanju. Da so lepe, dobre, zaželene. O sebi verjamejo prav nasprotno, da so grde, ničesar vredne, ne dovolj dobre. V bistvu je njihov ego povsem sestradan in nikoli nahranjen, vzroki za to pa izvirajo iz otroških travm. Zato vedno znova iščejo potrditev, in sicer tako, da se stalno zapletajo v nove afere.

Uničevalke lepih odnosov oziroma zakonov

Obstajajo ženske, ki so v sebi povsem razbolele in sovražne do vsega lepega okoli njih. Tudi do lepih in predanih partnerskih odnosov. Lahko bi rekli, da jih prezirajo, ne prenesejo, globoko v sebi pa po njih močno hrepenijo. Ker jim njihov verjetnostni sistem sporoča, da same takega lepega partnerskega odnosa niso sposobne imeti, jih namerno uničujejo.

Naredijo vse, da bi odnos uničile. Da bi uničile družino. Da bi otroci trpeli, tako kot so morda same trpele nekoč v otroštvu. Pri tem lahko gredo zelo daleč in se odločajo tudi za zelo umazane igrice. Ste domov že dobili/-le kdaj kakšno anonimno pismo?

Obstajajo ženske, ki so v sebi povsem razbolele in sovražne do vsega lepega okoli njih. Tudi do lepih in predanih partnerskih odnosov. Obstajajo ženske, ki so v sebi povsem razbolele in sovražne do vsega lepega okoli njih. Tudi do lepih in predanih partnerskih odnosov. Foto: Thinkstock

Tekma z žensko

Imamo pa tudi ženske, ki sovražijo ženske. Sovražijo srečne ženske, ki imajo ob sebi po njihovih merilih dobrega moža in za katere je lepo poskrbljeno. V bistvu bi si želele biti na njihovem mestu. Moški jih pravzaprav sploh ne zanima, ker tekmuje izključno z žensko in jo želi nadomestiti. Želi si biti to, kar predstavlja ženska v tem odnosu. Lahko jo začne posnemati v oblačenju, ličenju, hodi na enake interesne dejavnosti …

Ko enkrat doseže, da odnos razpade, in se usidra v nekoč vajin dom, ji je še vedno trn v peti zdaj že nekdanja žena/partnerica. Še vedno se ukvarja zgolj z njo in jo skuša blatiti vsepovsod. Ko jo človek posluša, se hitro vpraša, kaj je bivša naredila njej, da jo tako sovraži. Prav ničesar! Sovraštvo leži v njej in je pogosto sad močno prizadete, takrat še punčke, ki je bila priča temu, da je oče varal mamo.

Mamo je takrat dojemala kot šibko poraženko, ki bi se morala boriti, takratno ljubico pa je dojemala kot zmagovalko in tako je danes zmagovalka ona. Po drugi strani pa si želi, da bi bila vsaka žena doma močnejša od ljubice. Biti žena je zanjo nekaj najvrednejšega. Žal pa je ujeta v dejstvo, da je tudi ona najprej bila ljubica, kar od nekdaj sovraži. To sovraštvo "predeluje" na način, da ga zrcali iz sebe v nekdanjo ženo.

Vedno ljubica

Imamo pa tudi ženske, ki si vedno želijo biti in bodo vedno "le" ljubice! Te ženske imajo ob sebi poročenega moškega oziroma partnerja, ki ima vzporedno predan, dolgotrajen odnos, in si nikakor ne želijo, da bi njihov izbranec kdaj z njimi zares zaživel. Uživajo v vseh dobrinah – stanovanju, denarju, avtu, oblekah, počitnicah, otroku –, le perilo naj mu pere žena doma.

Razlogi za pristajanje v takšen tip odnosa so pogosto enaki kot pri prejšnjem tipu, le da si je ta mala deklica izbrala, da bo v življenju vedno ljubica. Morda je kot otrok doma gledala objokano, depresivno in nemočno mamo ter si zamišljala sliko srečne in zadovoljne ljubice, ki dobi in ima vse.

Nikoli ljubica

Na drugi strani pa imamo ljubice, ki si to nikoli niso želele biti in v svoji notranjosti to niti niso. To so ženske, ki so jih lahko moški pretentali, da so samski oziroma v ločitvenem postopku. Čez čas pa ugotovijo, da ni tako. To so tudi ženske, ki jim zvestoba pomeni vrednoto, a vseeno to ni njihov način življenja, ker so se znašle v položaju, da so prevarale.

Vsekakor so ta korak naredile same, pa vendar so prav one tiste, zaradi česar najbolj trpijo. Težko sprejmejo dejstvo, da so šle tako daleč in da ne morejo več reči, da se jim to v življenju ni zgodilo.

Ljubica doma

Izmed vseh danes omenjenih tipov ljubic pa je zadnji zgolj pozitiven. Najlepše in najbolj plodno je biti ljubica doma, svojemu možu oziroma partnerju. Če že naj se drugi tipi spremenijo, naj ta ostane za vedno tak!

Kolumne izražajo stališča avtorjev, in ne nujno tudi organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva Siol.net.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 90
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin