Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2013,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 4. 7. 2013, 14.38

8 let

Podjetje za ravnanje klancev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Podjetje Hribi Tec se ponaša s prenovljenim in električno nadgrajenim ponijem, v njihovi delavnici pa boste poleg električnih koles našli tudi srčnost, zagnanost in ponos.

V teh dneh boste na sprehodu po središču Ljubljane opazili navihane kolesarje, ki med poganjanjem pedalov delijo letake, s katerimi oglašujejo podjetje Hribi Tec. To je na trgu električnih koles navzoče že pet let, vpogled v njihovo delavnico pa razkriva drugačen način dela. Tisti, ki sloni na posluhu stranki. Vse se je začelo z ljubeznijo do elektrike, ki Aleša Hribška, brata lastnika podjetja, spremlja že od otroštva, ko je iz legokock sestavil električen kamionček, pri tem pa uporabil kar motorček iz vokmana. Iz hobija je strast do elektrike prerastla v delo, k uresničitvi ideje pa so pripomogle tudi vse dostopnejše in zmogljivejše električne komponente.

Še prej nekaj krogov "Odločili smo se, da gremo raje počasi, z boljšo kakovostjo", kot pa da bi začeli množično produkcijo električnih koles, kar opažajo pri konkurenci. "Želimo ponuditi dober izdelek," poudarjajo, pa čeprav na račun manjšega dobička. Pri njih je mogoče kupiti novo kolo in tudi pripeljati klasično, ki ga nato predelajo v električno. Predelava po uskladitvi želja načeloma traja le en dan, a iz rok ga ne bodo spustili, dokler ne bodo z njim tudi sami naredili "par krogov".

"Pričakujejo, da bodo na kolesu trpeli, garali in hujšali" In čeprav so električna kolesa že nekaj časa navzoča na trgu, so v naših glavah še vedno nekakšen tabu: "Slovenci smo preveč obremenjeni, da je kolo športni pripomoček, ne prevozno sredstvo. Ko zagledajo električno kolo, pričakujejo, da bodo morali na njem trpeti, garati in hujšati." Tako ne vidijo, kako dobra ekološka rešitev je. Dobra rešitev je tudi ob vročih dnevih ali pa ob težjih vzponih, saj se "klanci kar naenkrat zravnajo, vroči dnevi pa postanejo prijetni". Najbolj so zadovoljni, ko se stranka z vožnje vrne "z nasmehom do ušes", zato sem tudi sama preizkusila, prav vsak pa si lahko kolo izposodi za določen čas. Rezultat? Nasmeh do ušes, kot so mi dejali, in te vožnje ne bom nikoli pozabila. Sicer pa bo, kot so me opozorili, nasmeh trajal toliko dlje, če bo skrb za baterijo primerna. To je tudi njihova posebnost. Za najboljšo rešitev so izbrali litij-železove baterije in jih kot prvi začeli uvažati v Slovenijo. Prav zmogljiva baterija, poleg dobrega servisa in osebnega pristopa, menijo, jih odločilno ločuje od konkurence.

Da bi ujeli deset let mlajšo partnerico Njihov ključni kupec je upokojenec z željo po svobodi in gibanju, kolesa pa so dobrodošla tudi za invalide športnike, saj se jim odpre povsem nov svet. Poseben preobrat opažajo zlasti pri tehničnih entuziastih in mladih, ki spoznajo, da je lahko dober "nadomestek mopeda, skuterja in podobnih vozil". Po nasvet, povedo v šali, pridejo tudi moški, ki rečejo, "da imajo 10 let mlajšo in da jim bo pobegnila, če ne bodo imeli električnega kolesa".

Hrvaška, obljubljena dežela Dobri vtisi prihajajo tudi od drugod, najbolj oddaljena dežela, od koder so prišle pohvale, je bila Indija. Večina jih spozna ob obisku Ljubljane in ne more skriti navdušenja nad občutkom vožnje na njihovem kolesu. Se pa tudi sami vse bolj spogledujejo s tujino – želijo si v Nemčijo, Avstrijo, z vstopom v EU pa je njihova obljubljena dežela postala še Hrvaška.

Eksotika po središču Ljubljane Eno od del našega tokratnega junaka je tudi prvo električno kolo za dostavo, ki se vozi po območju za pešce v središču Ljubljane. Med mnogo idejami, ki jih imajo, se zdi, da bi lahko najprej dozorela tista, s katero si želijo izboljšati prevoz po Ljubljani. Glede na njihovo zagnanost in motivacijo je le še vprašanje časa, kdaj se bomo z vozilom, ki ima pridih eksotike, zapeljali po središču prestolnice.

Ne spreglejte