SiolNET. Posel danes Finance
1,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osmi poskus prodaje hiše v Ljubljani

1,95

termometer

 | Foto: Google Street View
Foto: Google Street View

Stanovanjski poslovni objekt v ljubljanskih Dravljah bo morda v osmem poskusu vendarle dobil novega lastnika. Izklicna cena je tokrat 60 odstotkov nižja kot pred poldrugim letom, ko so ga prodajali prvič. Zanj bo treba odšteti najmanj 221 tisočakov.

Stečajni upravitelj do 19. aprila zbira zavezujoče ponudbe za nakup opremljene poslovno-stanovanjske stavbe v ljubljanskih Dravljah. Pred leti je v njej delovala pekarna Kruhar, a je končala v stečaju. Stečajni upravitelj Bojan Klenovšek je objekt iz leta 1990 že večkrat neuspešno prodajal na dražbah.

Potem ko je v prvem zavezujočem zbiranju ponudb jeseni 2015 njegova izhodiščna cena znašala 530 tisočakov, ta v osmem poskusu znaša 41 odstotkov prvotne cene. Za 480 kvadratnih metrov proizvodnih prostorov in 92 kvadratnih metrov stanovanja v mansardi bo tokrat treba odšteti najmanj 221 tisočakov.

Ponudb, nižjih od izhodiščne cene, ne bodo upoštevali. Uspešen bo tisti ponudnik, ki bo ponudil najvišji znesek, a ne nižji od izhodiščne cene. V primeru, da bo več ponudnikov ponudilo enak znesek kupnine, bo imel prednost tisti, ki bo ponudil krajši rok plačila. Rok za plačilo kupnine ne sme biti daljši od treh mesecev.

Zainteresirani kupci morajo poravnati 20 tisočakov varščine.

Ogled nepremičnine je mogoč v dogovoru s stečajnim upraviteljem.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin