SiolNET. Posel danes Finance
7,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na dražbi se je znašlo dupleks stanovanje v Stari Ljubljani

7,80

termometer

 | Foto: Heta
Foto: Heta

Sodišče bo na prvi dražbi prodajalo mansardno dupleks stanovanje pod Ljubljanskim gradom. Izklicna cena za 182 kvadratnih metrov veliko staromeščansko stanovanje znaša 290 tisoč evrov. 

Nedokončano štirisobno stanovanje na Gornjem trgu 23 je v obnovljeni staromeščanski hiši z začetka 19. stoletja. V tretjem, že mansardnem nadstropju, so dnevna soba, kuhinja, kopalnica in predprostor s stopnicami, ki vodijo v galerijo. Na 62 kvadratnih metrov galerije so predvideni spalni prostori in kopalnica. Prostori so v fazi prenove in zahtevajo finalno obdelavo.

Stanovanju pripada še manjša shramba v pritličju objekta, z balkona je pogled usmerjen proti Ljubljanskemu gradu.

Nedokončna mansarda, kjer so predvideni spalni prostori in kopalnica | Foto: Heta Nedokončna mansarda, kjer so predvideni spalni prostori in kopalnica Foto: Heta Pravnomočna vrednost nepremičnine znaša 331 tisoč evrov, prodajna cena na dražbi pa 290 tisoč evrov. Pod to ceno se nepremičnina na prvi dražbi ne bo prodajala.

Zainteresirani ponudniki morajo 33.100 evrov varščine na račun okrajnega sodišča položiti najkasneje tri delovne dni pred dražbo.

Ogled nepremičnine na stroške zainteresiranih kupcev je mogoč po predhodnem dovoljenju sodišča. Pisno vlogo za ogled morajo kupci na sodišče vložiti najmanj 15 dni pred dražbo.

Pogled z balkona na grajski hrib | Foto: Heta Pogled z balkona na grajski hrib Foto: Heta Javna dražba bo 19. septembra potekala na ljubljanskem okrajnem sodišču na Miklošičevi 10 z začetkom ob 9. uri.

Največji upnik v izvršilni zadevi zoper fizično osebo je avstrijska slaba banka Heta, ki od dolžnika terja 360 tisoč evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin