Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
18. 5. 2016,
14.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

nepremičnine dražba stanovanj dražba Osebne finance

Sreda, 18. 5. 2016, 14.29

6 let, 7 mesecev

Kdo bo ponudil največ za vseh 11 apartmajev s pogledom na morje?

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Apartmaji v Izoli | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Slovenski nepremičninski trg je znova oživel, na dražbah pa prodajajo še zadnje zanimive nasedle nepremičninske projekte. Vila blok s pogledom na Simonov zaliv je na prodaj za 600 tisočakov.

V Izoli bo 26. maja na dražbi 11 počitniških apartmajev v vila bloku. Tako imenovan sredinski objekt B, ki stoji ob obalni cesti iz Izole proti Strunjanu, je bil k prvotnemu objektu A, ki tam stoji že vsaj dve desetletji, dograjen leta 2008. Istočasno z njim je bil dograjen tudi objekt C, v katerem je 12 stanovanj. Ta bo podjetje Magda Bohinj dokončalo do poletja, velik interes pa ima tudi za nakup objekta, ki se bo prodajal na dražbi.

Apartmaje bo treba temeljito osvežiti

Apartmaji so potrebni manjših popravil, saj samevajo že skoraj desetletje. Sicer povsem dokončane apartmaje bo treba temeljito sčistiti, znova prepleskati in zbrusiti parket. Vsi so opremljeni s klimatskimi napravami in centralnim ogrevanjem, kopalnice so dokončane.

Skupna tlorisna površina vseh apartmajev meri 660 kvadratnih metrov, večina apartmajev pa dobrih 50 kvadratnih metrov. Največja apartmaja v objektu sta velika 88 kvadratnih metrov.

Medtem ko levi objekt ob nekdanji glavni cesti med Izolo in Portorožem tam stoji že vsaj dve desetletji, sta bila sredinski in desni objekt dograjena leta 2008. Sredinski bo prihodnji teden na prodaj po izklicni ceni 600 tisoč evrov. | Foto: Bojan Puhek Medtem ko levi objekt ob nekdanji glavni cesti med Izolo in Portorožem tam stoji že vsaj dve desetletji, sta bila sredinski in desni objekt dograjena leta 2008. Sredinski bo prihodnji teden na prodaj po izklicni ceni 600 tisoč evrov. Foto: Bojan Puhek

Vila blok ima gradbeno dovoljenje, uporabnega pa še ne. Nepremičnina se prodaja v celoti, izklicna cena pa znaša 600 tisoč evrov.

Stečajni upravitelj podjetja Ganamm bo objekt prodajal z zavezujočim zbiranjem ponudb. Prodajno pogodbo bo sklenil s ponudnikom, ki bo ponudil najvišjo ceno, vendar ne nižje od izklicne. Če bo več kupcev ponudilo enako najvišjo ceno, bo izbran tisti, ki bo ponudil najkrajši rok plačila.

Stečaj Ganamma, ta je bil v družinski lasti družine Musić, je leta 2014 sprožila država zaradi neplačanih davkov in prispevkov do delavcev. Ganamm je bil znan kot investitor naselja Nove dimenzije v ljubljanskih Kosezah, bil pa je tudi večinski lastnik propadlega letalskega podjetja Linxair, ki je po zraku prevažalo slovenski politični vrh.

Najboljši ponudnik bo moral po nakupu dodatno seči v žep

Kupec bo moral poravnati še 22-odstotni DDV ter vse dajatve in stroške v zvezi s prenosom lastništva. Varščino v višini 30 tisoč evrov morajo zainteresirani kupci položiti do 26. maja.

Investitor sosednjega objekta je družba Magda Bohinj, ki je že začela graditi podzemno garažo. Potencialni kupec sredinskega objekta mora računati na to, da bo nosil ustrezen del stroškov gradnje garaže. | Foto: Bojan Puhek Investitor sosednjega objekta je družba Magda Bohinj, ki je že začela graditi podzemno garažo. Potencialni kupec sredinskega objekta mora računati na to, da bo nosil ustrezen del stroškov gradnje garaže. Foto: Bojan Puhek

Po besedah stečajnega upravitelja Milorada Vidovića bo za generalno osvežitev objekta potrebnih okoli 30 tisočakov.

Pred objektom bo moral novi lastnik sofinancirati tudi prestavitev komunalnega voda in gradnjo dvoetažne podzemne garaže z 42 parkirnimi mesti, ki je pogoj za pridobitev uporabnega dovoljenja.

Gradnjo podzemne garaže je že začela družba Magda Bohinj, ki v sosednjem objektu za trg gradi 12 stanovanj, parkirna mesta pa si bosta delila. Najboljši ponudnik bo moral zato za omenjeni investiciji nameniti še dodatnih 600 tisoč evrov.

Izola | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Po besedah stečajnega upravitelja je zanimanja potencialnih kupcev precejšnje, tako fizičnih kot pravnih oseb. Zadnji ogledi bodo organizirani ta petek med 10. in 14. uro, predhodni dogovor pa ni potreben.

Ne spreglejte