Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 10. 2021,
6.58

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Finančna hiša d.o.o.

Natisni članek

ZavaGO zavarovalnice varčevanje naložbeni skladi FINANČNA HIŠA advertorial

Ponedeljek, 25. 10. 2021, 6.58

2 meseca, 1 teden

Lov za visokimi donosi

Kako naložiti denar, da bo prinašal visoke donose?

Vsebino omogoča Finančna hiša d.o.o.
denar | Foto Finančna hiša

Foto: Finančna hiša

Želja vsakega vlagatelja je poznati uspešen recept, kako oblikovati oseben naložbeni portfelj, ki vam bo z visokimi donosi tlakoval pot do povečanja vašega premoženja. Do tega vam lahko pomagajo v Finančni hiši. Za vas so pripravili predlog portfelja, ki vam bo omogočil, da uspešno preživite prav vsa obdobja na borzi ter nagradno igro, v kateri lahko z malo truda osvojite tudi 100 evrov v točkah delniškega vzajemnega sklada po izbiri. 

Ameriški poslovni časnik American Economic Review je izdelal študijo o tem, koliko so investitorji v zadnjih desetih letih zaslužili in koliko bi zaslužili, če bi portfelj v tem času pustili nedotaknjen. Rezultati so bili presenetljivi in kažejo, da je povprečen vlagatelj v tem času zaslužil le 50 odstotkov tistega, kar bi zaslužil, če bi delnice pustil pri miru.

Kliknite za brezplačen izračun donosnega naložbenega varčevanja.  | Foto: FINANČNA HIŠA Kliknite za brezplačen izračun donosnega naložbenega varčevanja. Foto: FINANČNA HIŠA

Izkoristite brezplačni informativni izračun zajamčene rente in se potegujte za nagrad

Nagradna igra je zaključena.

Sodelujte v nagradni igri in se potegujte za privlačne nagrade, ki jih podarja Finančna hiša. Vsak teden do 2. decembra bomo petim izžrebancem podarili:

  • 2 x knjigo Postani kreator svojih financ, avtorice mag. Karmen Darvaš Šega,
  • 1 x dežnik Finančna hiša,
  • 1 x majčko Finančna hiša,
  • 1 x majčko ZavaGO.

Nagrajenci prvega tedna so:

Knjiga Postani kreator svojih financ, avtorice mag. Karmen Darvaš Šega

  • Patricija Anželj in
  • Žiga Mišica.

Dežnik Finančna hiša:

  • Sabina Šelekar.

Majčka Finančna hiša:

  • Marko Slavič.

Majčka ZavaGO

  • Jurij Luka Fink.

Ob zaključku nagradne igre bomo enemu srečnemu nagrajencu podarili še glavno nagrado, in sicer 100 evrov v točkah delniškega vzajemnega sklada po izbiri.

Vlagajte v razvite trge.  | Foto: Getty Images Vlagajte v razvite trge. Foto: Getty Images

Kakšen portfelj vam bo omogočal, da preživite vsa obdobja na borzi?

Z vlaganjem v vzajemne sklade dosežete dva nivoja razpršitve. Prvi je v okviru samega vzajemnega sklada, ki razprši naložbe med številne vrednostne papirje, drugi nivo je razpršitev sredstev v okviru portfelja med različne vzajemne sklade. Kakšno je optimalno razmerje, ki ga vlagateljem svetujejo pri Finančni hiši, si preberite v nadaljevanju.

Vlagajte v razvite trge in razpršite sredstva

Osredotočite se na razvite trge. Jedro portfelja naj tako sestavljajo globalni skladi, ki vlagajo v trge Evrope in ZDA. Prav slednji bodo na daljše časovno obdobje dosegli konstantne donose, s čimer se bo povečalo vaše premoženje. Portfelj naj bo zasnovan tako, da je v njem 70 odstotkov delnic in 30 odstotkov obveznic. To je ključ do vašega uspeha.

V portfelju skladov moramo biti pozorni predvsem na to, da se naložbe skladov v portfelju ne podvajajo. S tem bi vaše premoženje po nepotrebnem postavili v tvegan položaj. Zato je priporočljivo, da so sredstva enakomerno razporejena tako po posameznih panogah kot tudi državah. Če imata dva sklada podobno naložbeno strukturo, je treba opraviti določene prilagoditve portfelja.

Razpršite sredstva. | Foto: FINANČNA HIŠA Razpršite sredstva. Foto: FINANČNA HIŠA

Tudi izpostavljenost le določeni panogi, četudi na primer farmaciji ali tehnologiji, ni priporočljiva. Trenutni uspeh panoge je namreč lahko na dolgi rok zavajajoč. Vlagatelj je namreč z odvisnostjo le od ene panoge izpostavljen tveganju. Sredstva morajo biti tudi glede panog razpršena. Prav tako ni priporočljivo, da dodamo v portfelj ozke specializirane sklade.

Izkoristite BREZPLAČNI INFORMATIVNI IZRAČUN donosne naložbe.

Finančna hiša ima poslovalnico v Ljubljani na Dunajski 156 in v centru Maribora na Ulici talcev 15.  | Foto: FINANČNA HIŠA Finančna hiša ima poslovalnico v Ljubljani na Dunajski 156 in v centru Maribora na Ulici talcev 15. Foto: FINANČNA HIŠA Predlog portfelja

V Finančni hiši vlagatelju, ki je povprečno nagnjen k tveganju, za obdobje petih let predlagajo, da sredstva med delnicami in obveznicami razprši v razmerju 80 : 20:

  • 80 odstotkov delniških naložb, delniški vzajemni sklad: od tega 80 odstotkov razviti delniški trgi Evrope in ZDA ter 20 odstotkov perspektivni panožni skladi, kot recimo tehnologija;
  • 20 odstotkov obvezniški trgi: obvezni skladi razvitih trgov.

Rezervirajte si čisto svoj termin v poslovalnici.  

Povečajte svoje prihodke

Knjiga Postanite kreator svojih financ. | Foto: FINANČNA HIŠA Knjiga Postanite kreator svojih financ. Foto: FINANČNA HIŠA Ne veste, kje in kako varčevati za pokojnino? Si želite oplemenititi premoženje, pa imate več vprašanj kot dogovorov? Svet financ je lahko tudi zabaven, če le poznate pravi pristop. S pomočjo knjige Postavi kreator svojih financ boste spoznali aktualne taktike, s pomočjo katerih, boste povečali svoje prihodke. Avtorica mag. Karmen Darvaš Šega v svoji knjigi bralcem razkriva svet financ na razumljiv način. Vsak lahko enostavno kreira svojo brezskrbno finančno stanje. V knjigi boste našli tudi številne odgovore na vprašanja, kakšno naložbo izbrati, kako razpršiti denar, kako ga donosno nalagati, katere vzajemne sklade izbrati, kam z denarjem, ko je inflacija višja, bančne obresti pa so nične, in še mnogo več. Poiščite odgovore v knjigi in obogatite svoje premoženje.

Knjiga Postani kreator svojih financ! razkriva vse pomembno o pravilnem pristopu k načrtovanju svoje pokojnine in opozarja, katerih napak nikakor ne smete narediti.

Knjigo lahko naročite tukaj.

 Izkoristite BREZPLAČNI INFORMATIVNI IZRAČUN donosne naložbe.

Izberite najugodnejše zavarovanje in prejmite 20 evrov na svoj TRR

Spletni portal ZavaGO s primerjavo različnih zavarovanj različnih zavarovalnic v Sloveniji. Izberite najugodnejšega ponudnika.  | Foto: FINANČNA HIŠA Spletni portal ZavaGO s primerjavo različnih zavarovanj različnih zavarovalnic v Sloveniji. Izberite najugodnejšega ponudnika. Foto: FINANČNA HIŠA V Finančni hiši jim je resnično mar tudi za vaše premoženje. Poleg možnosti za uspešno naložbeno varčevanje svojim strankam ponujajo tudi možnost za občutne prihranke pri sklepanju pravega zavarovanja, ki lahko družini prihrani tudi do 170 evrov na leto.

Razvili so spletni portal zavaGo.si, ki ponuja primerjavo različnih zavarovanj različnih zavarovalnic v Sloveniji. Z le nekaj kliki lahko potrošniki hitro in enostavno poiščejo ter primerjajo zavarovanja različnih zavarovalnic, izberejo zase najprimernejšo ponudbo in zavarovanje sklenejo na spletu. 


V Finančni hiši svetujejo, da se naložbena polica sklene posebej brez zavarovanja, življenjsko zavarovanje pa posebej ločeno v okviru zavarovanja za smrt. Opozarjajo tudi na to, da lahko veliko privarčujete pri sklenitvi najugodnejšega življenjskega zavarovanja za primer smrti, saj se cene med zavarovalnicami zelo razlikujejo. Preverite cene in ponudbe zavarovalnic tudi vi na portalu zavaGo.si.

Poleg tega vam na zavaGO.si ob sklenitvi zavarovanja za smrt podarijo 20 EUR na vaš TRR. Preverite ugodnosti

Finančna hiša
Novice Skrivnost razkrita: to je najboljše varčevanje za pokojnino!
Finančna hiša
Novice Največje napake, ki se jim morate izogniti, če želite zaslužiti
Podražitev, evri, denar, bankovci
Novice S pravo izbiro zavarovanj prihranil za družinske počitnice
ZAVAGO
Novice Izbira pravega zavarovanja: družina, ki je s pravo izbiro privarčevala 170 evrov letno
 
 
Ne spreglejte