SiolNET. Posel danes Finance
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Če bi pred sedmimi leti v bitcoin vložili sto dolarjev, bi jih danes imeli več kot 200 milijonov

Oglasno sporočilo

Bitcoin je vrsta digitalnega denarja (kriptovaluta), katere priljubljenost povsod po svetu, tudi v Sloveniji, raste iz leta v leto. Tisto, kar ga razlikuje od tradicionalnega denarja, je to, da ga ne nadzoruje nobena institucija, kar pomeni, da nobena banka ne nadzoruje vašega denarja. Aprila leta 2010 je bila cena enega bitcoina 0,003 ameriškega dolarja, medtem ko je danes že več kot 2.500 dolarjev.

bitcoin lyxor

Aprila 2010 je bila cena enega bitcoina 0,003 amriškega dolarja, medtem ko je bitcoin danes vreden več kot sedem tisoč dolarjev. Če bi pred sedmimi leti investirali 100 dolarjev v bitcoine, bi danes imeli več kot 200 milijonov dolarjev.

Takoj ko je Wall Street začel posvečati več pozornosti bitcoinu, so se pojavili novi tekmeci v svetu kriptovalut, ki grozijo, da premagajo nekdanjega voditelja. Eden od njih je Ethereum, ki danes pokriva 32 odstotkov celotne vrednosti vseh kriptovalut (Bitcoin obsega 38 odstotkov) in Litecoin, katerih skupna vrednost je prvič prestopila mejnik eno milijardo dolarjev.

Fortrade je za vse, ki jih zanima učenje, kako trgovati s ceno kriptovalut, ali tiste, ki vlagajo v sebe in preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno kripto valut. Knjiga je primerna za vse ravni usposobljenosti, in jo lahko prenesete preko spodnje povezave.

Brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno Bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Medtem je veliko držav bitcoin razglasilo za legalnega, kar je pozitivno vplivalo na njegovo ceno.

Na Japonskem mnogo trgovskih verig omogoča plačevanje z bitcoinom, zato je cena te kriptovalute prejšnji mesec zrasla za skoraj 80 odstotkov. Japonska je tako postala največji trg za bitcoin na svetu. Investitorji pričakujejo, da bodo tudi druge države uzakonile ta način plačevanja.

bitcoin lyxor

Eden od razlogov za rast cene bitcoina je, da ni pod vplivom vlad držav. Bitcoin se spremlja z javnim spletnim zapisom, poznanim pod imenom "block chain". Končna številka bitcoina je lahko proizvedena skozi proces, ki se imenuje rudarjenje, kar prestavlja reševanje zapletenih matematičnih problemov.

Brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno Bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več, kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, niti za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin