SiolNET. Posel danes Novice
7,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Najdražji posli s stanovanjskimi nepremičninami v lanskem letu

Za najdražjo prodano vilo v Sloveniji je kupec odštel 2,7 milijona evrov

7,65

termometer

Portorož. Obala. | Na Obali so lani prodali največ luksuznih vil. | Foto: Thinkstock
Na Obali so lani prodali največ luksuznih vil. Foto: Thinkstock

Največ luksuznih nepremičnin je bilo lani prodanih na Obali. Za najdražjo vilo z bazenom je kupec odštel 2,7 milijona evrov.

Prečesali smo kupo-prodajne posle nepremičnin, ki so lastnika zamenjale v lanskem letu. Glede na Evidenco trga nepremičnin (ETN) pri geodetski upravi (Gurs), kamor so o nepremičninskih poslih dolžni poročati pravne osebe in samostojni podjetniki, je bilo v letu 2018 sklenjenih za 2,3 milijarde evrov nepremičninskih poslov. Sem so vključeni tako posli z zemljišči kot tudi s stanovanjskimi, poslovnimi in proizvodnimi objekti.

Vila v Ljubljani Posel danes Najdražje vile v Ljubljani, ki iščejo najemnike

Gurs je zabeležil 34 tisoč nepremičninskih poslov, od tega jih je bilo 11 tisoč opravljenih s stanovanjskimi nepremičninami. 152 poslov je preseglo kupnino milijon evrov. Imen kupcev oziroma prodajalcev Gurs ne razkriva.

Vilo v Seči prodali za 2,7 milijona evrov

Podrobneje smo preverili posle s stanovanjskimi nepremičninami. Najdražje je bila lani spomladi prodana hiša z bazenom v Seči nad Portorožem. Vilo z več kot 500 kvadratnimi metri uporabne površine, ki jo obdaja 2.300 kvadratnih metrov zemljišča, so prodali za 2,7 milijona evrov.

Prav tako v Seči je bila jeseni za 1,6 milijona evrov prodana apartmajska vila Marina nad portoroško marino. V turističnem objektu z več kot 1.500 kvadratnimi metri tlorisne površine stavbe je urejenih osem apartmajev s 23 ležišči, notranji bazen, savna, fitnes, konoba in sejna soba. Vilo obdaja okoli šest tisoč kvadratnih metrov zemljišča.

Še eno nesramno drago nepremičnino so prodali na slovenski obali. V Maliji nad Izolo je za 1,5 milijona evrov lastnika zamenjala dobrih 200 kvadratnih metrov velika hiša, ki jo obdaja 1.600 kvadratnih metrov veliko zemljišče.

Poleg portoroškega hotela Metropol so za malenkost manj denarja prodali vilo s skoraj 400 kvadratnimi metri uporabne površine.

V Portorožu, ob glavni cesti od Valete do Lucije, so za 1,25 milijona evrov prodali 400 kvadratnih metrov veliko hišo s 1.300 kvadratnimi metri zemljišča.

Monako Posel danes Kaj za milijon evrov dobimo doma in kaj v tujini?

Nekdanji "maršalat" nad Tržičem ima novega lastnika

V Bistrici pri Tržiču jim je po več letih prizadevanj vendarle uspelo prodati nekoč protokolarni objekt s 650 kvadratnimi metri stanovanjske površine. Vilo Bistrico, ki je bila v lasti nepremičninskega mogotca Aleksandra Jereba, enega najbogatejših Slovencev, so prodali za 1,2 milijona evrov. Obdajata jo skoraj dva hektarja travnika in gozda.

V Čevljarski ulici v Stari Ljubljani je novi lastnik za staro meščansko hišo odštel 1,2 milijona evrov. Trinadstropni objekt ima 800 kvadratnih metrov stanovanjske površine.

Dober milijon evrov je prodajalec iztržil za 750 kvadratnih metrov veliko vilo v Trebnjem, ki ji pripada 80 arov zemljišča.

Na Viču v Ljubljani pa je lastnika za 940 tisočakov zamenjala vila s 500 kvadratnimi metri stanovanjske površine.

Luksuzna vila Posel danes Najdražje vile v slovenskih turističnih biserih, ki so na prodaj Vila Toscanini Posel danes Luksuzna stanovanja v Ljubljani, o katerih lahko večina Slovencev le sanja Vila z bazenom v Portorožu Posel danes V Sloveniji se prebuja tudi trg luksuznih nepremičnin

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin