SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za koliko so bila na dražbi prodana ljubljanska parkirišča

0

termometer

Za dražbo parkirnih mest v ljubljanski Šiški ni bilo zanimanja. Po izklicni ceni je bilo prodanih le deset parkirišč. 320 jih bo kupce iskalo na naslednji dražbi, kjer bi cene lahko padle še nižje.

Zanimanja za nakup garažne hiše v Šiški v Ljubljani kot celote pretekli teden ni bilo. Je pa stečajni upraviteljici Ermini Bajuk po izklicni ceni 5.184 evrov uspelo prodati deset parkirnih mest. Skupaj z davkom so posamezni kupci zanje odšteli šest tisoč evrov.

"Čeprav smo okoliške prebivalce o dražbi obvestili z letaki in plakati, gneče na dražbi ni bilo. Šele naslednji dan so nas nekateri klicali, da so zainteresirani za nakup parkirišč. Očitno so imeli premalo časa za razmislek," pojasnjuje Bajukova.

Za koliko bo DUTB spustila cene? Bajukova je na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je lastnica GH Šiška, že vložila predlog za znižanje cen. Odgovor pričakuje v prihodnjih dveh tednih, čez dva meseca pa bi lahko sledila nova dražba po enakem vzorcu. Torej, najprej poskus prodaje garažne hiše v celoti, nato po posameznih etažah in nazadnje dražba posameznih parkirišč.

Koliko bo po njenem predlogu znašala nova izklicna cena parkirnih mest, Bajukova ni želela izdati, saj mora predlog najprej odobriti DUTB.

Tretjina prvotne cene V garažni hiši je 370 parkirnih mest. Ob dokončanju objekta leta 2010 so bila na prodaj za okoli 18 tisoč evrov, okoli 40 lastnikov jih je pozneje kupilo za 12 tisočakov. Tokrat je bilo od 330 parkirnih mest prodanih le deset, za te so morali novi lastniki odšteti šest tisočakov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin