Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 9. 2011,
10.03

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 16. 9. 2011, 10.03

3 leta, 8 mesecev

Za depozit tudi do 5 % obresti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Finančno načrtovanje in urejene osebne finance, med katere spada tudi varčevanje, so ključ do brezskrbne in udobne prihodnosti.

Prvi razlog za naložbo v depozit je gotovo varnost vaših prihrankov, zato je pomembno, da denar zaupate dobro stoječi banki. Mojca Kovač, vodja Segmenta osebnega bančništva v UniCredit Bank nam je zaupala, kako upravljati s prihranki in pri tem tudi kaj zaslužiti.

Kakšen je vaš nasvet za varnejšo prihodnost? Oblikujte si varnostno finančno rezervo, ki je prvi korak k urejenim osebnim financam posameznika in predstavlja tisti del premoženja, ki naj bo likviden in ni izpostavljen naložbenemu tveganju. Ustrezno oblikovana varnostna rezerva vpliva na večji občutek varnosti, manjšo potrebo po hitrih kreditih, večjo fleksibilnost na trgu dela in boljša pogajalska izhodišča pri nakupih. Splošno pravilo je, da bolj kot se je posameznik sposoben prilagoditi v primeru neugodne finančne situacije, manjši je obseg potrebne varnostne rezerve. Ta naj bo visoka od 3 do 6 mesečnih neto plač.

Kako naj varčevalec hrani varnostno rezervo, ki jo omenjate? Varnostna rezerva je tisti del prihrankov, ki naj bo vedno na razpolago. Tako pridejo v poštev osebni račun (TRR), gotovina, sef in podobno. Vendar vam za sredstva na TRR banka plača manj obresti, gotovino lahko izgubite, odprtje sefa pa je v nekaterih primerih predrago. Ker želimo, da tudi varnostna rezerva dela za vas smo v UniCredit Bank oblikovali Online Plus varčevalni račun, ki omogoča dvige in pologe sredstev kadarkoli in kjerkoli, brez stroškov. Z varčevalnim računom Online Plus smo zadostili trem najpomembnejšim zahtevam varnostne rezerve, in sicer: denar je dnevno razpoložljiv in v varnih rokah, z odprtjem nimate stroškov, vodenje pa je prav tako brezplačno.

Kaj priporočate varčevalcem, ki želijo zaslužiti več? Depoziti so v prvi vrsti namenjeni varni hrambi denarja, kateri sledi donosnost sredstev, ki je največkrat izražena s fiksno obrestno mero. Ker je cilj vsakega posameznika, da zadosti vsem trem kriterijem bančne vezave: varnost, donosnost in likvidnost naložb, predlagam, da del sredstev investirate kratkoročno, del pa srednjeročno oziroma dolgoročno.

Kako predlagate, da varčevalci razpršijo svoja sredstva? V UniCredit Bank varčevalcem ponujamo kratkoročne in dolgoročne depozite. Stranke lahko kratkoročne cilje pokrivajo s Fleksi depozitom, to je kratkoročni 3-mesečni oziroma 6-mesečni depozit z avtomatskimi podaljšanji (11 ali 5 podaljšanj), ki ga stranka sklene za 3 leta. Prednost Fleksi depozita je možnost prekinitve vezave brez stroškov ob vsakem podaljšanju (to je vsake 3 ali 6 mesecev) ter ugodna obrestna mera, ki jo za stranke UniCredit Bank še dodatno prilagodimo. Če stranka želi svoja sredstva vezati srednjeročno ali dolgoročno pa predlagam sklenitev 2-letnega in 5-letnega depozita.

Kakšna je vaša najbolj ugodna ponudba ta hip? Kratkoročne cilje pokrivamo s kratkoročnimi depoziti, saj sta varnost in likvidnost prihrankov v današnjih negotovih časih čedalje bolj pomembna. Če varčevalec dela svojega denarja nekaj časa ne potrebuje, obenem pa želi čim višjo a varno donosnost, smo v UniCredit Bank pripravili dolgoročni depozit s 5 % letno obrestno mero, za obdobje vezave 5 let. Varčevalci, ki imajo v naši banki odprt transakcijski račun, pa lahko posegajo tudi po višji obrestni meri.

 

Ne spreglejte