SiolNET. Posel danes Novice
0,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Slovenski letalski prevoznik krepi povezave v Nemčiji

Z zimskim voznim redom letala Adrie Airways na letališče Paderborn-Lippstadt

0,92

termometer

Adria Airways
Foto: Klemen Korenjak

Tedensko bodo opravili skupaj 18 dvosmernih povezav z letališči treh pomembnih evropskih letalskih vozlišč.

Za Adrio Airways je letališče Paderborn-Lippstadt peta nemška destinacija. Povezovali ga bodo enajstkrat tedensko s züriškim, štirikrat tedensko z dunajskim in trikrat tedensko z londonskim (Southend) letališčem.

Iz Paderborna v Zürich, London in na Dunaj

Nove proge Adrie Airways bodo tako okrepile dozdajšnje povezave močne nemške gospodarske regije, ki jo nemška letalska družba Lufthansa vzdržuje z Münchnom in Frankfurtom.

Ker sta tudi Zürich in Dunaj veliki vozlišči skupine Lufthansa, katere del sta tudi letalski družbi Swiss in Austrian, bo letališče Paderborn-Lippstadt poslej imelo povezave s štirimi tovrstnimi vozlišči.

Adria Airways z 21 letali

Iz Adrie Airways so sporočili, da so vozovnice za nove polete že v prodaji, polete pa bodo opravljali s 50-sedežnimi letali Saab 2000. Šest letal tega tipa bo Adria najemala od ameriške družbe Jetstream Aviation Capital LLC, ki ima sedež v Miamiju in je največji globalni zakupodajalec letal Saab.

V floti slovenski letalskega prevoznika so poleg nedavne pridobitve šestih letal Saab 2000 še tri letala Airbus 319, devet letal Bombardier CRJ900 in tri letala Bombardier CRJ700.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin