Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 12. 2010,
21.48

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 15. 12. 2010, 21.48

7 let, 2 meseca

Z novim predlogom uprave Hita možnost dogovora s sindikati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na pogajanjih med pogajalskima skupinama uprave Hita in novogoriške enote Sindikata igralniških delavcev (SIDS) so pogajalci vendarle dosegli premik.

Uprava je namreč predlagala nov način razporejanja delovnega časa, kar je bila tudi ena od stavkovnih zahtev sindikata. V zvezi z novim razporejanjem, ki je najpomembnejša stavkovna zahteva in osrednja tema pogajanj, je uprava družbe tokrat zagotovila enakomerno celoletno delovno obremenitev vseh zaposlenih v igralništvu. Nov način razporejanja delovnega časa naj bi začel veljati 1. januarja 2011.

Študentom so zaradi sanacije družbe odpovedali delo "To pomeni minimalno 12 prostih petkov, 10 sobot in 12 nedelj ter najmanj sedem prostih sobot in nedelj skupaj v letu," so po zaključku pogajanj zapisali v Hitu. S koncem leta naj bi začel veljati nov razpored delovnega časa, ki bi igralniške delavce bolj obremenil predvsem ob koncih tedna, ko je v igralnicah več gostov. Doslej so potrebo po večjem številu delavcev reševali predvsem s študenti, ki pa so jim zaradi sanacije družbe odpovedali delo.

Uprava še ponuja, da se zaposlenim v igralništvu morebitne neizkoriščene ure od 40 predvidenih plačanih, sicer namenjenih izobraževanju in sestankom, ob koncu leta briše iz evidence.

Uprava obljublja, da odpuščanj ne bo Predlog uprave vsebuje obljubo, da ob predlaganem načinu razporejanja delovnega časa ne bo odpuščanj v igralništvu. Pogajalci SIDS na predlog še niso odgovorili, pač pa so si vzeli čas za premislek. Njihov odgovor uprava pričakuje do petka dopoldne. Vodja pogajalske skupine SIDS Iztok Černigoj pa je povedal, da bodo o predlogu razpravljali v vodstvu sindikata in bodo svojo odločitev zagotovo sporočili v dogovorjenem roku.

SIDS je sicer napovedal osemurno stavko vse sobote in nedelje v decembru, tudi med božičnimi in novoletnimi prazniki, ko Hitove igralnice obišče največ obiskovalcev.

Ne spreglejte