SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

V tem podjetju lahko zaslužite nekaj tisočakov mesečno

Zepter Nenad Pavlović
Oglasno sporočilo

Med bolj znanimi slovenskimi podjetji, ki prodajajo izdelke za boljše počutje, je podjetje Zepter, ki prav zdaj išče nove prodajne zastopnike.

Globalna družba Zepter International proizvaja, prodaja in distribuira visokokakovostne potrošniške izdelke, ki so edinstveno zasnovani in vam pomagajo spremeniti življenje ter izboljšati vaše zdravje.

Družba Zepter ima v lasti osem tovarn v Švici, Nemčiji in Italiji ter poslovne prostore v središčih največjih mest na svetu. Zepterjev uspeh ni le posledica dolgoročne vizije in inovativnih izdelkov vrhunske kakovosti, ampak tudi visoko motivirane strukturirane prodajne ekipe, sestavljene iz več kot sto tisoč svetovalcev z vsega sveta. V družbi Zepter smo ponosni na to mrežo vrhunsko usposobljenih prodajnih vodij in svetovalcev, na globalnem poslanstvu za zdravje in lepoto.

Ko je prodal prva dva kompleta posode, je pustil redno službo

Zepter Nenad Pavlović

Nenad Pavlović je tretji najuspešnejši Zepterjev prodajni svetovalec na svetu. Njegova zgodba je lahko navdih za vse, ki nimajo dovolj poguma, da bi v življenju začeli novo zgodbo.

Delate kot prodajalec izdelkov Zepter. Kako ste začeli svojo kariero?

Leta 1995 smo imeli doma predstavitev posode, ki me ni niti malo zanimala, vendar me je pripravljena hrana navdušila, zato smo si zaželeli tudi sami imeti Zepterjevo posodo.

Kako ste kot brez formalne izobrazbe upali prijeti za takšno delo?

Zaradi posojil si je nismo mogli privoščiti, vendar mi je zastopnik, ki je izvajal predstavitev, ponudil možnost za delo in dodatni zaslužek. Glede na to, da nisem imel nobenih izkušenj v prodaji, sem najprej okleval. Žena je bila prepričana, da sem premalo komunikativen za tak posel. Kljub temu sem se odločil vsaj poskusiti, dokler ne zaslužim za svoj komplet. Po tem sem bil pripravljen takoj nehati.

Na prvi predstavitvi sem prodal kar dva kompleta. To pomeni, da sem v treh urah zaslužil več kot polovico takratne plače. Ko sem začel, sem bil zaposlen še v kliničnem centru.

Takrat sem začel razmišljati, koliko ur na mesec moram opraviti za relativno skromno plačo, ki sem jo zaslužil z izmenskim delom, tudi ob nedeljah in praznikih. Takrat si natanko vedel, koliko boš zaslužil, ne glede na to, kako si učinkovit. Po sedmih letih redne službe in dodatnega dela pri Zepterju sem se končno odločil pustiti redno službo.

Začel sem delati samo še za Zepter, saj sem ugotovil, da lahko zaslužim vsaj trikrat več, če v delo pri Zepterju vložim od 30 do 40 odstotkov časa, ki ga prebijem v službi na kliničnem centru.

Ta korak sem naredil z velikim strahom, tudi drugi so govorili, da ne smem pustiti redne državne službe, a sem bil prepričan, da sem lahko še uspešnejši, če se bom povsem posvetil prodaji pri Zepterju.

Zepter Nenad Pavlović

Danes izdelke visokega cenovnega razreda prodajate doktorjem znanosti in direktorjem. Kaj je tisto, kar jih najbolj prepriča?

Mnogi me sprašujejo, kaj je ključ do uspeha. Zelo pomembno je najprej verjeti v izdelke, ki jih ponujamo, in jih čim bolje poznati. Le tako lahko ljudem predstavim vse prednosti izdelka in njegove koristi.

Kot prodajalec moram biti pošten do potrošnikov, ne smem pozabiti nanje, ampak moram izvajati tudi poprodajne aktivnosti. Zelo pomembno je tudi poslušati kupce in na ta način začutiti njihove potrebe, ne pa samo poskušati čim več prodati.

Kako se je potem razvijala vaša poslovna pot?

Zepter Nenad Pavlović

Moja prodaja je iz leta v leto zelo naraščala, tako da se je tudi naši družini kakovost življenja zelo dvignila. Poravnali smo vsa posojila, na štiri leta smo kupili nov avto višjega cenovnega razreda, ob reki Una smo zgradili hišo, ker obožujem ribolov. Začeli smo potovati.

Poleg dobrega zaslužka me delo pri Zepterju dodatno motivira z raznimi nagradnimi tekmovanji, najbolj pa me navdušujejo nagradna potovanja in celo plačani dopusti. Največ mi pomeni srečanje v Varšavi, kjer so me imenovali za tretjega najboljšega prodajalca na svetu pri Zepterju.

Poleg tega sem prejel še veliko drugih nagrad, štirikrat sem bil na križarjenju, en teden v Egiptu, dvakrat v Tuniziji, Turčiji, Švici, Italiji, Nemčiji, Franciji itd. Vsekakor sem prejel tudi veliko denarnih nagrad, ena takih je bila tudi pet tisoč evrov za promet več kot to tisoč evrov v treh mesecih.

Pravite, da je delo pri Zeptru za vas sanjsko. Kaj vas najbolj navdušuje?

Zepter Nenad Pavlović

Zame je delo pri Zepterju sanjsko tudi zaradi tega, ker si sam ustvarjam delovni čas, torej se sam dogovarjam za srečanja s potencialnimi kupci. To mi veliko pomeni, saj si le tako lahko več časa vzamem za družino, hobije, ribolov, potovanja in razvajanja. Vsega tega seveda ne bi bilo, če za tem ne bi stalo podjetje, ki ponuja široko paleto vrhunskih izdelkov za zdravje, boljše počutje in lepoto.

Zelo sem ponosen, ker širim misijo zdravja in na ta način omogočam ljudem, da si izboljšajo kakovost življenja. Ko srečujem svoje kupce, jim s ponosom pogledam v oči. Največkrat me kar sami vprašajo, ali so v ponudbi kakšni novi izdelki, predvsem pa so veseli, ko jih ponovno obiščem.

Prijavite se na delovno mesto

Zepter Nenad Pavlović Hočem delo in svobodo:

  • nimam določenega službenega časa,
  • vem, kako in kdaj moram kaj storiti,
  • sem sam svoj šef,
  • sprejemam lastne odločitve,
  • imam udobno delo,
  • nisem pisarniška miš,
  • sem Zepterjev prodajni zastopnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin