Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 1. 2012,
17.48

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

stavka uprava

Petek, 6. 1. 2012, 17.48

7 let, 2 meseca

V ponedeljek odločitev o nadaljevanju stavke na Elektru Primorska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Stavkovni odbor na Elektru Primorska je današnji dan namenil za pogajanja z upravo, ta pa je izpeljala štiri zbore delavcev po poslovnih enotah.

Odločitev o nadaljevanju stavke ali sklenitvi sporazuma z upravo je tako preložena na ponedeljek, je povedal vodja stavkovnega odbora Valter Vodopivec.

"Če ne bo dogovora, bo v torek stavka" Stavkovni odbor je sicer že na pogajanjih v četrtek pogajalski skupini uprave predstavil predlog za rešitev problema z izplačilom in višino nagrade ob koncu leta. Uprava naj bi predlog proučila in že danes sporočila stavkovnemu odboru, ali ga sprejema.

Vendar pa so danes izpeljali le štiri zbore delavcev, tako da bo odločitev o predlogu znana šele v ponedeljek. Zato bodo tudi člani stavkovnega odbora v ponedeljek odločali o stavkovnih aktivnostih v prihodnjih dneh.

"Če ne bomo sklenili dogovora, bomo stavkali v torek," je še povedal Vodopivec.

Tiskovna predstavnica Elektra Primorske Tjaša Frelih je prav tako napovedala, da bo uprava svoje mnenje predstavila v ponedeljek.

Spomnimo: Za stavko so se zaposleni v Elektru Primorska odločili zaradi namere uprave, da jim ob koncu leta ne izplača najmanj 1465 evrov nagrade, kot je to predvideno po veljavni kolektivni pogodbi. Najprej so jim ponudili 354 evrov nagrade, kar pa so v sindikatu zavrnili in se odločili za stavko.

Pogajalska skupina uprave je stavkajočim v torek ponudila 500 evrov nagrade, ki bi jo izplačali v dveh delih, vendar tudi tega stavkovni odbor ni sprejel. Ker želi uprava družbe z vsemi razpoložljivimi pravnimi sredstvi omejiti negativne posledice stavke, je sindikatu Elektra Primorska zaradi kršitev določil podjetniške kolektivne pogodbe kot drugi pogodbeni stranki pisno napovedala odstop od podjetniške kolektivne pogodbe.

Ne spreglejte