SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Turistični kraji po Sloveniji v pričakovanju dobrega obiska

4

termometer

Turistični kraji po Sloveniji v praznično-počitniških dneh pričakujejo dober obisk. Na Gorenjskem, kjer je na Voglu možna še smuka, turistični ponudniki ponujajo nekaj skupnih paketov.

Na Obali bodo dopustovanje domačih in tujih gostov popestrile številne prireditve, zdravilišča pa v teh dneh naslavljajo predvsem družine.

Letošnje prvomajske praznike gorenjski turistični kraji še nosijo podobo zgodnje pomladi. To posebej velja za Bohinj, kjer bo za praznike še vedno možna smuka na Voglu, hkrati pa dolina ponuja priložnosti za številne druge športne aktivnosti, od kolesarjenja do pohodništva. Turistični ponudniki so se med seboj povezali in pripravili ugodne pakete, zato se ob lepem vremenu direktor Turizma Bohinj Klemen Langus nadeja predvsem velikega števila slovenskih gostov, ki se bodo za obisk Bohinja odločili v zadnjem trenutku.

Več gostov v Kranjski Gori pričakujejo drugi del praznikov Tudi turistični obisk Kranjske Gore bo močno odvisen od vremena in rezervacij v zadnjem trenutku, je povedala direktorica tamkajšnje lokalne turistične organizacije Mirjam Žerjav. Zagotovila je, da so kljub poznemu snegu očistili kolesarske poti in poskrbeli za ponudbo. Več gostov v Kranjski Gori pričakujejo drugi del praznikov, saj si bodo številni Slovenci dopust vzeli v petek, v prvi polovici praznikov pa se nadejajo več italijanskih gostov, pojasnjuje vodja prodaje in marketinga v Hit Alpinei Polonca Bačnar.

Na Bledu so v teh dneh nočitvene zmogljivosti polno zasedene Na Bledu so v teh dneh nočitvene zmogljivosti polno zasedene, saj se večina od 900 udeležencev evropskega prvenstva v taekwondoju od Bleda poslavlja šele v ponedeljek. Za čas samih prvomajskih praznikov pa se blejskim hotelom po trenutnih rezervacijah obeta najmanj 70-odstotna zasedenost in največ italijanskih in srbskih gostov. Končni izkupiček pa bo tudi na Bledu precej odvisen od vremena, pravi direktorica Turizma Bled Eva Štravs Podlogar.

V Slovenski Istri so obeti pred prvomajskimi prazniki dobri. Povpraševanje v hotelih piranske občine, ki velja za turistično najbolj razvito v državi, se dnevno stopnjuje, so pojasnili v Turističnem združenju Portorož. "Dinamika rezervacij je dobra, zato pričakujemo, da bodo hoteli med prvomajskimi prazniki dobro zasedeni," so pojasnili.

Povpraševanje je sicer za dva termina: med prvim od 25. do 28. aprila beležijo predvsem italijanske goste, v drugem terminu od 1. do 5. maja pa je več povpraševanja tudi s strani domačih, avstrijskih in nemških gostov.

Ob tem v združenju izpostavljajo Praznik olja in bledeža v slikoviti vasici Padna med 3. in 5. majem, ki bo po njihovih navedbah eno lepših doživetij za vse obiskovalce v času praznikov.

Na območju Mestne občine Koper pa je predvidena zasedenost turističnih kapacitet v času bližnjih praznikov okoli 65-odstotna. Prevladujejo slovenski gostje, od tujih gostov pa Italijani, Nemci, Belgijci in Nizozemci, so pojasnili v koprskem turistično-informacijskem centru.

V Kopru bo potekalo več prireditev V času prvomajskih praznikov bo sicer v Kopru potekalo več prireditev, med njimi v turistično-informacijskem centru izpostavljajo svetovno prvenstvo šolanih psov, 1. maj na Socerbu ter 5. maja predstavitev krajevnih skupnosti in društev Mestne občine Koper na Pristaniški ulici.

V času prvomajskih praznikov bodo Koper obiskale tudi večje potniške ladje, 3. maja potniški ladji Norwegian Jade in Silver Wind s skupno okoli 2500 potniki, 5. maja pa še potniška ladja Thomson Majesty s 1490 potniki.

Polna oddiha željnih gostov bodo tudi slovenska zdravilišča, kjer so za goste pripravili pestro zabavno in kulinarično ponudbo, kažejo podatki, ki jih je STA posredovala Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč.

V Termah Čatež pričakujejo domače in tuje goste, med tujimi ob lepem vremenu pričakujejo več gostov s "potujočimi hišicami" iz sosednje Italije, medtem ko večje število gostov iz Srbije prihaja konec aprila, ko bodo slavili pravoslavno veliko noč. Največ povpraševanja v Čatežu beležijo v zadnjem hipu, kot je to trend že zadnjih nekaj let.

V Termah Dobrna, kjer nudijo veliko možnosti za aktivni oddih, je zasedenost hotelov med prvomajskimi prazniki 65-odstotna, od tega je polovica domačih gostov. Prvomajski prazniki v Termah Dolenjske Toplice prinašajo bogat animacijski program, v Termah Šmarješke Toplice pa izpostavljajo slovensko kulinariko in ugodne pakete bivanja za družine, kar so pripravili tudi v drugih termah.

V Thermani Laško med drugim odpirajo zunanje bazene V Thermani Laško, kjer v prihajajočih dneh pričakujejo nekaj več tujih kot domačih gostov, med drugim odpirajo zunanje bazene. Konec tedna so imeli potrjenih rezervacij za skupno okoli 60-odstotno zasedenost hotelov, kar je podobno kot v času lanskih prvomajskih počitnic.

V Termah Lendava, Termah 3000, Termah Ptuj in Zdravilišču Radenci, ki vsa spadajo pod okrilje družbe Sava Turizem, pričakujejo, da bodo prenočitvene zmogljivosti čez prvomajske počitnice zapolnili, predvsem tam, kjer s ponudbo nagovarjajo družine.

V Termah Topolšica, kjer v teh dneh načrtujejo odprtje zunanjih bazenov, so trenutno zasedeni 75-odstotno v hotelu in 90-odstotno v apartmajskem naselju in pričakujejo še rahlo povišanje obiska. Tudi v termah Zreče in na Rogli je med prvomajskimi počitnicami na voljo še nekaj prostih mest, pri čemer pričakujejo še kar nekaj rezervacij v zadnjem hipu in tudi povečan obisk dnevnih obiskovalcev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin