SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Telekom Slovenije korak naprej k pripojitvi Mobitela

1

termometer

 | Foto:
Uprava Telekoma in poslovodstvo Mobitela sta v četrtek Okrožnemu sodišču v Ljubljani predložila pogodba o pripojitvi Mobitel k Telekomu Slovenije.

Telekom Slovenije je tako naredil korak naprej k pripojitvi hčerinske družbe Mobitel. Pripojitev naj bi se v skladu z načrtom izvedla konec junija.

Potrebno je le še soglasje Telekoma Predsednik uprave Telekoma Slovenije Ivica Kranjčević in glavni izvršni direktor Mobitela Zoran Janko sta pogodbo o pripojitvi podpisala pred kratkim. Za veljavnost pogodbe o pripojitvi je potrebno še soglasje edinega delničarja družbe Mobitel, to je Telekoma, ki bo odločal o soglasju na skupščini 1. junija, ter soglasje skupščine družbe Telekom Slovenije, ki je predvidena za 15. junij.

Delničarji imajo možnost pregledati določene listine Vodstvi obeh družb ob tem delničarje Telekoma in Mobitela opozarjata na njihove pravice, in sicer da imajo vsaj mesec dni pred zasedanjem skupščine vsake od družb, ki bo odločala o soglasju za pripojitev, možnost pregledati določene listine, je razvidno iz obvestila, danes objavljenega na spletni strani Ljubljanske borze.

Gre za pogodbe o pripojitvi, letnih poročil Telekoma Slovenije in Mobitela za zadnja tri poslovna leta, poročila uprave Telekoma o pripojitvi, poročila upravnega odbora Mobitela o pripojitvi in poročila nadzornega sveta Telekoma o pregledu pripojitve.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin