SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Švica tudi letos na vrhu držav po inovativnosti!

3

termometer

Tej mali državi tudi letos sledi Švedska, na tretje mesto je skočila Velika Britanija, v svojem poročilu ugotavlja Svetovna organizacija za intelektualno lastnino.

Kljub krizi, ki je za številna podjetja in podjetnike le še dodaten motiv in priložnost, inovativnost ni ogrožena, ugotavljajo v Svetovni organizaciji za intelektualno lastno World Intelectual Property Organization, katere članica je od leta 1991 tudi Slovenija. Omenjena organizacija je v sodelovanju z ugledno ameriško univerzo Cornell na osnovi 84 kategorij – tudi dejavnikov, pomembnih za inovacijsko klimo in odličnost, ter glede na razpoložljivost sredstev za razvoj novonastalih podjetij –ocenila države. Od skupno sto možnih točk je Švica dobila skoraj 67 točk, Švedska pa že dobrih pet točk manj.

ZDA na petem mestu, Jemen na zadnjem, 142. Za Švico, Švedsko in Veliko Britanijo so se letos do desetega mesta zvrstili še Nizozemska, ZDA, Finska, Hongkong, Singapur, Danska in Irska, na zadnje, 142. mesto med ocenjenimi se je uvrstil Jemen. Stroški za razvoj podjetij kljub krizi naraščajo Kot ugotavljajo v Svetovni organizaciji za intelektualno lastnino, stroški za razvoj podjetij presegajo raven iz leta 2008 v skoraj vseh ocenjevanih državah. Inovativne tehnologije se razvijajo kljub krhkosti svetovnega gospodarstva, kar je seveda v skladu z globalno vizijo trga in konkurenčnosti podjetij.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin