SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodišče ni ustavilo dražbe Bužekijanovih nepremičnin

1

termometer

 | Foto:
Odvetnik Miro Senica je hotel Ediju Bužekijanu kupiti nekaj časa in je na sodišče vložil zahtevo za preklic dražbe, iz katere je poskušal izločiti nekaj premičnin na zemljiščih.

Na piranskem okrajnem sodišču je včeraj stekla prva dražba nepremičnin primorskega kmetovalca Edija Bužekijana, javnosti najbolj znanega iz zgodb o gradnji turistične kmetije Bužekijan nad Strunjanom, v ozadju katere naj bi bil skriti lastnik, odvetnik Miro Senica. Ta je to ves čas zanikal.

Rubež zaradi 220 tisoč evrov dolga Rubež Edija Bužekijana je sprožil upnik Matjaž Zupanič zaradi 220 tisoč evrov dolga. Sodišče je včeraj na dražbi prodajalo več Bužekijanovih kmetijskih zemljišč in rastlinjakov v Lucanu nad Portorožem, a zanimanja zanje ni bilo.

Sodišče mu ni ugodilo Kot pravi Žiga Klun, odvetnik Matjaža Zupaniča, je Senica hotel Bužekijanu kupiti nekaj časa in je na sodišče vložil zahtevo za preklic dražbe, iz katere je poskušal izločiti nekaj premičnin na zemljiščih. Sodišče mu ni ugodilo in dražba je vseeno stekla, v Financah piše Aleš Perčič.

Na Senico smo se obrnili za pojasnila v zvezi z zahtevo za preklic dražbe in glede njegovega sodelovanja z Bužekijanom. Njegove odgovore še čakamo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin