Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 11. 2011,
20.01

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

turizem Slovenija ZDA

Četrtek, 17. 11. 2011, 20.01

7 let, 2 meseca

Slovenski turizem se predstavi Ameriki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska turistična organizacija se je v sredo v hotelu Marriott Marquis na Mannhatnu predstavila ameriškim organizatorjem potovanj, turističnim agentom, vlagateljem in medijem.

Na turstični delavnici tudi nastop Anje Bukovec in "slovenska večerja" Uvodoma je turistična organizacija skupaj s predstavniki Zavoda za turizem Bled, Lokalne turistične organizacije Sotočje, Medicinskega centra Rogaška in Steklarne Rogaška pripravila turistično delavnico, namenjeno ameriškim organizatorjem potovanj, turističnim agencijam in medijem, zvečer pa še predstavitev nosilnih partnerjev projekta, glasbeni nastop Anje Bukovec in "slovensko večerjo".

Predstavniki ameriške turistične javnosti so spoznali Slovenijo in njene turistične produkte Predstavniki ameriške turistične javnosti so lahko podrobneje spoznali Slovenijo in njene turistične produkte ter letošnje partnerje v projektu: Zavod za turizem Bled, Lokalno turistično organizacijo Sotočje, Medicinski center Rogaška in Steklarno Rogaška. Prisotne je nagovoril tudi slovenski veleposlanik v ZDA Roman Kirn.

Letos 12-odstotni porast števila ameriških gostov v Sloveniji Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak je med drugim povedala, da je Slovenijo lani obiskalo več kot 41.500 ameriških gostov, letos pa je številka porasla za 12 odstotkov in Pakova pričakuje, da bo končni letošnji rezultat blizu rekordnega iz leta 2007. "Za nadaljevanje rasti na tem pomembnem trgu bo potrebna nadaljnja sistematična in celovita promocija države," je menila Pakova.

"Ko borze rastejo, raste tudi število potovanj" Glede rasti ameriških potovanj v tujino in s tem tudi v Slovenijo je optimističen tudi predsednik Ameriškega združenja turističnih agencij Terry Dale. "Povpraševanje na ameriškem trgu se ravna po dogajanju na Wall Streetu. Ko borze rastejo, raste tudi število potovanj. V naslednjih letih pričakujem stabilizacijo trga. Po pričakovanjih bo število potovanj v naslednjih letih naraščalo vse do leta 2014, ko se bo statistika približala rekordnim rezultatom iz let 2007 oziroma 2008," je dejal Dale.

Ne spreglejte