Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 10. 2022,
11.46

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

4

Natisni članek

življenjski slog vadba zdravje FitBeat fitnes aplikacija

Sreda, 5. 10. 2022, 11.46

1 leto, 6 mesecev

Slovenskemu podjetju 25 milijonov dolarjev visoka investicija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

4

Aplikacija FitBeat, ki je še v fazi razvoja. | Aplikacija FitBeat, ki je še v fazi razvoja in bo spremenila wellness industrijo. | Foto FitBeat

Aplikacija FitBeat, ki je še v fazi razvoja in bo spremenila wellness industrijo.

Foto: FitBeat

Slovensko tehnološko zagonsko podjetje FitBeat, ki razvija aplikacijo za spodbujanje aktivnega življenjskega sloga, je podpisalo sodelovanje z mednarodnim skladom GEM Digital Limited v višini 25 milijonov dolarjev. Investicija bo družbi omogočila nadaljnji razvoj aplikacije in kasneje delovanje v lastnem virtualnem okolju FitBeatverse.

Startup FitBeat razvija spletno platformo in aplikacijo, ki s pomočjo sodobnih tehnologij uporabnike spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu. Aplikacija Fit&Beat je trenutno še v fazi razvoja, na voljo pa bo za pametne telefone z operacijskima sistemoma Android in iOS, so na spletni strani zapisali v podjetju.

"Naš glavni cilj je spodbuditi posameznike k bolj aktivnemu življenjskemu slogu z nagrajevanjem za njihovo vadbo," je v sporočilu za javnost pojasnil soustanovitelj družbe Mark Kalin. Mobilna aplikacija je namreč zasnovana na poslovnem modelu gibaj in zasluži ter združuje najsodobnejše principe mobilnega igričarstva, podprtega z modeli umetne inteligence in zapisom podatkovne baze na tehnologiji blockchain.

Aplikacija FitBeat, ki je še v fazi razvoja. | Foto: FitBeat Foto: FitBeat Uporabniki bodo za vadbo tudi finančno nagrajeni

Aplikacija bo s pomočjo umetne inteligence analizirala zbrane podatke uporabnikov in trenerjev v omrežju FitBeat. Na podlagi zbranih podatkov bodo lahko za uporabnike izdelali individualne načrte vadbe. Ob tem zagotavljajo, da bodo s pomočjo tehnologij blokchain podatki uporabnikov varno shranjeni v omrežju.

MyFitnessPal
Novice Začetek konca zelo priljubljene aplikacije? Uporabniki so besni.

Kot zagotavljajo v podjetju, gre za prvo tovrstno aplikacijo, ki bo na podlagi interakcije uporabnikov in treningov, sprva v obliki obogatene resničnosti, v prihodnje pa tudi virtualne resničnosti, omogočala nesporen dokaz o vadbi, za katero bodo uporabniki tudi finančno nagrajeni. Uporabniki si bodo namreč z vsako porabljeno kalorijo prislužili kovanec FTB, z njim bo mogoče trgovati in kupovati vse veje ekosistema FitBeat.

Projekt s slovenskim znanjem

Večmilijonska investicija bo podjetju omogočila nadaljnji razvoj aplikacije in kasneje delovanje v lastnem virtualnem okolju, imenovanem FitBeatverse. "Obogatena in s prihodnjim razvojem tudi virtualna resničnost bosta omogočili, da se vsak dom, pisarna ali javni prostor lahko spremenijo v okolje za vadbo, saj prinašata poglobljeno izkušnjo druženja, zabave, telesnih aktivnosti in trgovanja s kriptovalutami," so zapisali v sporočilu za javnost.

Aplikacijo v naslednji fazi razvoja čaka preizkus v praksi oziroma t. i. beta test.

FitBeat je domači projekt s slovenskim znanjem, poudarjajo v podjetju. Poleg Kalina sta ustanovitelja podjetja še Tomaž Dolenšek in Rudolf Leban.

Ne spreglejte